Nye Drammen Sykehus

Stor avtale med Sykehuspartner

Conscia og Sopra Steria skal modernisere it-nettverket til Helse Sør-Øst.

Publisert Sist oppdatert

Sykehuspartner HF skal modernisere IT-nettverket for helseforetakene Helse Sør-Øst de nærmeste årene. Conscia, med Sopra Steria som partner, som har signert rammeavtalen med Sykehuspartner HF, Helse Sør-Østs tjenesteleverandør innen ikt, prosjekt, logistikk og HR.

Helse Sør-Øst dekker 57 prosent av landets befolkning og er ansvarlig for driften av 11 helseforetak og spesialhelsetjenester for rundt tre millioner mennesker. Helse Sør-Øst har 81 000 ansatte og en årsomsetning på rundt 88,5 milliarder kroner.

Samfunnskritisk oppgave

– Modernisering av nettverksinfrastrukturen på alle lokasjoner i Helse Sør-Øst er først og fremst en viktig samfunnsoppgave som vi tar på alvor. Vi i Conscia er ydmyke og veldig glade for at vi har blitt valgt som partner for denne viktige oppgaven, og dermed anerkjent for våre leveringsevner innen teknisk ekspertise og 24/7 vedlikehold på Ciscos nettverksinfrastruktur, sier daglig leder i Conscia Norge, Tor Lambrechts.

For å levere på avtalen har Conscia inngått partnerskap med Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, Sopra Steria. Til sammen får de et totalansvar for nettverksløsningene til alle prosjekter og byggeprosjekter, samt utstyr, maskinvare og vedlikehold av dette.

Sopra Sterias administrerende direktør, Kjell Rusti, sier at selskapet er stolte av at Sykehuspartner har gitt konstellasjonen tillit:

– Modernisering av nettverk i Helse Sør-Øst er en samfunnskritisk oppgave som Sopra Steria ser frem til å bidra til å gjennomføre, og vi er svært glade for tilliten som er gitt oss. Vi ser også frem til det gode samarbeidet med våre partnere innen dette prosjektet. Det er en unik konstellasjon med markedsledende leverandører innen sine respektive felt, og vi gleder oss til å starte arbeidet, sier han.

Milliardkontrakt

Verdien på avtalen er estimert av Sykehuspartner til inntil 1,4 milliarder kroner i løpet av kontraktsperioden. Rammeavtalen er delt inn i tre deler:

· Designe og gjennomføre et modernisert og sikkert nettverk for Sykehuspartner på alle lokasjoner i Helse Sør Øst. Dette inkluderer også nye sykehus, som Nye Drammen Sykehus.

· Maskinvare, programvare og support/vedlikehold til det nye moderniserte nettverket.

· Support/vedlikehold på eksisterende infrastruktur, med blant annet NetNordic som underleverandør.