TEST: Brother DCP-L2560DW – liten og kjapp laserskriver

Tross all satsingen på blekk er det fortsatt mange laserskrivere igjen i produktutvalget både hos Brother og andre leverandører. Vi har prøvd Brother DCP-L2560DW. Den tar liten plass og skriver ut ganske raskt.

Brother DCP-L2560DW er en enkel og lettbetjent monokrom 3-i-1-laserskriver, som brukes til utskrift, kopiering og skanning av dokumenter.

Det var fort gjort å få maskinen på lufta. På en sort/hvitt-laserskriver er det jo bare én tonerkassett som skal på plass, noe som var en enkel sak i dette tilfellet, og det gikk også raskt å få installert drivere og programvare.

Også for dem uten cd/dvd-leser

Heldigvis er Brother blant dem som har skjønt at flere og flere av oss bruker pc-er uten cd/dvd-leser. I testen av disse skriverne har vi dels brukt en Apple MacBook Air og dels en Microsoft Surface Pro 3. Ingen av disse pc-ene er utstyrt med cd/dvd-leser, men det var enkelt å finne de aktuelle filene på Brothers nettsider.

Fra iPhone kunne vi skrive ut dokumenter med den samme Brother-appen som vi brukte i testen av blekkskriveren MFC-J4620DW, kalt iPrint&Scan, og det var ingen problemer med å finne skriveren på det trådløse nettet.

Best på tekst

En sort/hvitt-skriver av denne typen er først og fremst en tekstskriver, og tekstdokumenter skriver den ut ganske raskt. Utskrift av vårt tekst-testdokument på 50 sider på 600 dpi på vanlig kopipapir tok ett minutt og 39 sekunder, noe som tilsvarer en utskriftshastighet på 30 sider i minuttet. Og det er akkurat den hastigheten Brother har oppgitt for denne skriveren.

Valgene av utskriftskvalitet er litt annerledes på en laserskriver enn på blekkskrivere. På denne maskinen hadde vi valget mellom 300 dpi, 600 dpi og 1200 dpi, samt fem valg av papirtype.

Å kjøre ut vårt 50-siders testdokument med kun tekst ga tilnærmet samme hastighet uavhengig av om vi skrev ut i oppløsning på 300 dpi eller 600 dpi. Man sparer altså ikke noe tid ved å sette ned oppløsningen, men det er mulig at man sparer litt toner. Vi så at tekstkvaliteten ble redusert noe, men såpass lite at vi nesten måtte bruke lupe for å se at bokstavene var litt taggete.

Etter vår vurdering var utskriftskvaliteten ved redusert oppløsning helt ok til vanlig bruk. I 600 dpi er utskriften meget bra.

En monokrom laserskriver er naturligvis ikke myntet på utskrift av fotografier, men vi synes skriveren kom godt ut av det i utskriften av våre Photoshop-testbilder i A4-format. Vi kjørte ut en 1200 dpi-utskrift på snaut åtte sekunder, som er vesentlig raskere enn å kjøre ut det samme bildet på en blekkbasert fargeskriver. Men det er jo en urettferdig sammenligning.

Veiledende pris hos Brother er 2300 kroner inklusive mva. Ifølge Prisjakt.no selges imidlertid skriveren stort sett for rundt 1800 kroner inklusive frakt og mva.

Konklusjon

Brother DCP-L2560DW er en kjekk, om enn kanskje ikke særlig spennende sort/hvitt-skriver. Den byr på laserskriverens fordel med helt tørre utskrifter, og den gjør jobben ganske raskt og med god utskriftskvalitet. I tillegg gjør den en god jobb som skanner og kopimaskin, spesielt hvis man holder seg til dokumenter med tekst, tall og ren forretningsgrafikk. Til dokumenter som krever nøyaktig gjengivelse av gråtoner, for eksempel fotografier, vil vi nok heller anbefale en blekkskriver.

Dette er en multifunksjonsmaskin som passer godt i bedrifter med moderat utskriftsbehov, og prisen gjør den også aktuell på et aktivt hjemmekontor.