FLOTT: Den 1,31 tommers AMOLED-touchskjermen er klar og fin. Til tross for at både skjerm- og skriftstørrelse har blitt vesentlig større siden forrige modell, har ikke dette gått ut over størrelsen på selve klokken. (Foto: produsenten)
FLOTT: Den 1,31 tommers AMOLED-touchskjermen er klar og fin. Til tross for at både skjerm- og skriftstørrelse har blitt vesentlig større siden forrige modell, har ikke dette gått ut over størrelsen på selve klokken. (Foto: produsenten)

Denne klokken måler det meste

Test: Samsung Galaxy Watch6 og Galaxy Watch6 Classic. Nydelig skjerm, fantastiske løsninger, god på hånda … Det er mye fint å si om de nye klokkene fra Samsung, vi skulle bare ønske at det var litt bedre batteri.

Publisert Sist oppdatert

Vi har testet Galaxy Watch6 og Galaxy Watch6 Classic. Innholdsmessig er de noenlunde like. Utvendig kan vi konkludere med at Classic er forholdsvis maskulin – med roterende ramme og sømmer i reimen, mens Watc6 er nettere og mer sporty. Til tross for at både skjerm- og skriftstørrelse har blitt vesentlig større siden forrige modell, har ikke dette gått ut over størrelsen på selve klokken.

Personlig digger jeg også reimen på Watch6, ettersom det er mulig å feste denne på innsiden av klokken, og man slipper å ha en lang flapp hengende. 

Det er rett og slett godt å hvile øya på de nye smartklokkene fra Samsung.

Den 1,31 tommers AMOLED-touchskjermen er klar og fin, fargene spruter. Reimene er heller ikke å forakte. Vi har ingenting å utsette på utseendet. Ikke på innholdet heller, for den saks skyld.

Intuitiv

Dette er rett og slett den perfekte treningskompisen. Her trenger du ikke justere på innstillingene før du legger ut på joggetur. Du kan selvfølgelig gjøre det, for å få det enda mer nøyaktig, men du må ikke. Klokken kjenner igjen utvalgte treningsøkter (som løping og sykling), og starter automatisk med å telle alt fra puls til tid i det du legger ut på en ny aktivitet.

HELHETLIG HELSETILBUD: Samsung Galaxy Watch6-klokkene måler det meste. Her får du mye i en smartklokke. (Foto: produsenten)
HELHETLIG HELSETILBUD: Samsung Galaxy Watch6-klokkene måler det meste. Her får du mye i en smartklokke. (Foto: produsenten)

Noe av det Samsung selv bruker som salgspitch for de nye klokkene er den oppgraderte søvnsporingen. Klokken er lett og god å ha på armen, og derfor ikke til irritasjon over natten. Ved å sove med klokken på armen får du innsikt i alt fra total søvntid, oppvåkninger og grad av restitusjon.

Klokken har også en Sleep Coaching-funksjon som gir tips og påminnelser gjennom dagen. Når det nærmer seg leggetid kan Galaxy Watch6 automatisk endre innstillingene for tilkoblet hjemmeelektronikk og aktivere Sleep Mode på tvers av klokke og telefon, slik at varslinger og skjermlys dempes. 

Eneste minus

Med Galaxy Watch6 på armen har jeg rett og slett blitt en litt mer sporty utgave av meg selv. Alt blir morsommere når man kan måle det. Og du kan rett og slett måle det meste med denne klokken: puls, EKG, blodtrykk, Sp02, hudtemperatur, kondisjon, fremgang ... ja, det meste, egentlig. 

Det eneste som er dumt, og det er også det eneste minuset jeg har funnet, er batteritiden. Klokken bør opp i relativt godt med battertid hvis du skal være sikker på at den holder natten gjennom. Du må derfor alltid sjekke batteriet før du kryper ned i loppekassa. Jeg har måttet lade klokken minst en gang om dagen. En klokke, som er ment å være en smart følgesvenn 24/7, burde absolutt ha litt mer å gå på enn dette.

Uansett – lading til side. Dette er en vakker klokke, med et hav av muligheter. Her kan du måle alt fra trening til menstruasjonssyklus og søvn, i tillegg til mye mer. Galaxy Watch6 har rett og slett alt du kan ønske deg i en smartklokke, og litt til. Prisen er også akkurat der den bør ligge. Litt dyr, muligens, men det er den verdt. Til rett under 4.000 kroner er det vanskelig å anbefale en annen klokke om du ønsker deg en god treningskamerat som i tillegg tar seg godt ut.