URL: Om brukeren sjekker nettadressen, kan den inneholde ord som får den til å fremstå som ekte for noen. Ved nøyere sjekk kan det vise seg å ikke stemme.

Microsoft advarer mot falske 404-sider

Sikkerhetsforskere hos Microsoft advarer mot falske web-sider laget for å lokke brukeren til å oppgi brukernavn og passord.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom å få såkalte 404-sider til å ligne Microsofts innloggingsside kan brukere lures til å oppgi sine innloggingsdata. 404-sider er slike som forteller at den siden du ba om ikke finnes. Som denne https://www.microsoft.com/finnesikke.

Om du forsøker å logge inn på den falske siden, vil opplysningene bli sendt videre til kriminelle, samtidig som de sendes videre til Microsofts virkelige side. På den måten er det lett å tro at alt er i orden.

For å fremstå som ekte nettsider benyttes ofte adresser hvor ord som «Office 365» eller «Outlook» inngår, ifølge Bleeping Computer.

Microsoft har begynt jobben med å blokkere de falske nettsidene, men ikke før blir en side blokkert så dukker det opp en ny. Det er også en risiko for at brukere blir ledet til slike sider gjennom søkemotorer.