SuperOffice lokker med nye penger
Nye og gamle partnere lokkes med opptil 30 prosent av fremtidige vedlikeholdsinntekter. Partnere har blitt superviktige for SuperOffice.
For å få inn større partnere, bestemte ledelsen i SuperOffice i fjor at de ville redefinere partnermodellen sin. Store integratorer og konsulentselskap vil gjerne ha en andel av vedlikeholdsinntektene en programvare genererer. Det var ikke et lett valg å ta for Une Amundsen & Co.
- Vi krøp til korset. Av de nye lisensene som partnerne våre genererer, kan de få mellom 10 og 30 prosent av de fremtidige vedlikeholdsinntektene, sier konsernsjef Gisle Jentoft.
I disse dager begynner selskapet å se resultatet av omleggingen. Jentoft og norges-sjef Åsmund Fodstad kan fortelle at flere nye, store partnere er på vei inn i systemet.
Industri
SuperOffice er knapt til å kjenne igjen fra da de på 1990-tallet satset alt på å dytte programmet sitt ut til småbedrifter i store volumer. Da solgte de mye direkte. I dag er de viktigste kundene store, og SuperOffice er et system som har generert en liten industri. Mellom 40 og 50 selskaper i Europa lever av å lage tilleggsprodukter til SuperOffice.
- Vi vil at det skal være en slags industri rundt SuperOffice. Det skaper en rikere løsning og gjør oss stand til å levere mer fleksible løsninger enn vi kan klare alene, sier Jentoft.
Ved siste kvartalspresentasjon kunne SuperOffice vise til en vekst i lisenssalget på 20 prosent, i et marked som er spådd en vekst på rundt 10 prosent i år. Veksten i vedlikeholdsinntektene var også god. Omsetningen i første kvartal var 29 millioner kroner, mot 26 millioner i fjor.
SuperOffice legger vekt på disse tallene, for det er lisenser og vedlikehold selskapet nå satser knallhardt på.
- Vi er ekstermt opptatt av å generere lisenssalg, poengterer Jentoft.
Åsmund Fodstad legger til at selskapet alltid har vært veldig aggressive på salg. SuperOffice har ansatt 18 personer siden første kvartal i fjor, de fleste av dem selgere.
Tjenestesalg ut
Rundt 75 prosent av omsetningen i SuperOffice er knyttet til lisenssalg og vedlikehold. Men det kreves et sett med profesjonelle tjenester på toppen, men det økende tjenestesalget er det ikke SuperOffice selv som skal ta seg av.
- Disse tjenestene ønsker vi i økende grad at partnerne skal levere. Driftstjenester og skreddersøm er det utelukkende partnere som skal levere, sier Jentoft.
SuperOffice har en kundebase på 9.000 bedrifter i Europa. 3.000 av dem er i Norge. I år skal trolig mange av dem oppgradere til selskapets nyeste produktversjon, SuperOffice Six.
Jentoft og Fodstad lover gode forretninger og etterspør enda flere partnere.
- Vi er et programvareselskap og vi kan vokse raskere som programvareselskap hvis vi har en indirekte modell. Tjenestene skal håndteres av andre. Det er alle programvareselskaper sin drøm å lage noe som andre vil selge og implementere, sier han.
- Over 3.000 kunder i Norge skal snart i gang med å oppgradere til vår nye versjon. Det blir et stort steg fremover i funksjonalitet. Vi kan aldri klare dette alene.Les også:
Une Amundsen går av som konsernsjef
I Norge kommer rundt halvparten av lisenssalget fra indirekte salg, mens direktesalg er langt mer vanlig ellers i Europa.