HAPPY FAMILY: Slim, Pro, Mate og Stickers danner den nye Tile-familen. (Foto: Tile)
HAPPY FAMILY: Slim, Pro, Mate og Stickers danner den nye Tile-familen. (Foto: Tile)

De beste sporingsbrikkene

Tile oppgraderer produktfamilien

Publisert Sist oppdatert

Tile er et produkt som er bundet til en kritisk brukermasse. Betydningen av dette er at om det ikke finnes nok brukere rundt omkring vil ikke funksjonene til sporingsbrikken utnyttes; om du skal finne igjen noe som er utenfor bluetooth-rekkevidden er man avhengig av andre brukere. Etter flere år i det norske markedet har selskapet tatt en klar leder-posisjon, kritisk masse er nådd og brikkene lever opp til forventningene.

Denne gangen har Tile oppgradert hele produktfamilien og i tillegg kommet med nye løsninger i form av Sticker. Fra før kjenner vi til den originale Mate-brikken, Pro-versjonen av denne samt Slim-versjonen ment for lommeboka. Samtlige har fått oppdateringer i både rekkevidde, batteri og volum. Mate og Pro ser forholdsvis lik ut som tidligere utgaver, men Slim er blitt tynnere og fått en form mer som et kredittkort.

Lengre rekkevidde

Pro-versjonen har nå en rekkevidde på opp til 120 meter under ideelle forhold, Mate har cirka halvparten av dette. Begge brikkene kan man selv bytte batteri på, mens den tynne Slim-versjonen har et innebygget batteri. Tile sier denne skal vare i rundt tre år.

Nytt av året er Sticker-versjonen fra Tile. Dette er en liten, rund brikke med lim på baksiden. Den er liten nok til å stikkes på fjernkontrollen som barna på uforklarlig vis klarer å legge i garasjen, eller på andre produkter der man kanskje vil gjemme sporingsbrikken. Brikken er værbestandig og veldig lett å plassere. Limet skal ifølge Tile holde i tre år, det samme som det innebygde batteriet.

Sticker har den korteste bluetooth-rekkevidden av alle Tile-produktene, men er liten nok til at det kan forsvares. Samtlige brikker har en knapp du også kan bruke til å finne telefonen, skulle du miste denne.

Det beste alternativet

Akkurat nå finnes det ikke et bedre alternativ for å finne nøkler, lommebok eller egentlig hva som helst du mister til stadighet. Tile jobber også aktivt med å inkludere teknologien sin i produkter som bærebare pc-er, høretelefoner, smartklokker og annen småelektronikk som har bluetooth. Nordic Semiconductor har sågar åpnet sitt chipsett til Tile, som forenkler arbeidet med å bruke teknologien.

Du kan kjøpe de forskjellige modellene enkeltvis eller i pakker, noe som er kjekt om du har flere ting som skal spores, det være seg nøkler, lommebok, husdyr, pass eller lignende. Essentials-pakken, der du får en Slim, to stickers og en Mate koster oppunder 700 kroner og anbefales til førstegangskjøpere.