Vinker farvel til Windows 7

Akkurat nå handler det meste om Windows 8 for Microsoft.

Publisert Sist oppdatert

Det er flere indikasjoner på at Microsoft allerede har begynt å vinke farvel til Windows 7. I stedet settes de fleste ressurser av til Windows 8.

Mandag denne uken bekreftet Microsofts programsjef Daniel Moth at DirectX 11.1 bare vil fungere med Windows 8. Selskapet har ingen planer om å tilpasse denne versjonen for Windows 7 eller tidligere utgaver av operativsystemet.

Det er imidlertid alvorligere ting som tyder på at Microsoft kommer til å forlate Windows 7. Anonyme kilder tilknyttet Microsoft har tidligere fortalt til nettstedet The Register at det ikke vil komme noen ny stor oppdatering for Windows 7 og at planene om en Servicepak 2 dermed skal være forkastet.

I stedet vil Microsoft holde Windows 7 oppdatert ved å utgi patcher hver måned inntil støtten for Windows 7 avsluttes.

LES OGSÅ:

Microsoft tar livet av servicepakkene

Det skal heller ikke være aktuelt med noen Xbox Music app for Windows 7 eller eldre versjoner. Windows 7-brukere må også nøye seg med en utdatert app for Windows Phone 8, mens de som bruker Windows 8 har tilgang til en betydelig mer moderne og avansert utgave.

Det er likevel viktig å understreke at Microsoft, tross alt, vil tilby full støtte for Windows 7 frem til slutten av 2015. Den utvidede støtten vil være tilgjengelig frem til januar 2020.

Sikkerhetsoppdateringer vil bli lagt ut på webområdet Microsoft Update i både den vanlige og den utvidede støtteperioden.