Cybersikkerhet inn på styrerommet!

RISIKO: Alle virksomheter må leve med risiko, men uten tilstrekkelig kompetanse i styret og ledelsen, og uten tilgang til et korrekt virkelighetsbilde fra de ansatte er det umulig å kjenne risikonivået, skriver Bente Hoff i NSM. (Foto: Istockphoto)

Cybersikkerhet inn på styrerommet!

DEBATT: Cybertrusler utfordrer norske virksomheters omdømme og verdier.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Trusselbildet forverrer seg, digitaliseringstakten øker, nye lover blir vedtatt og forbrukerne krever sikrere produkter og tjenester. Temaet cybertrusler får stadig mer oppmerksomhet hos myndigheter og i media, men krever også ledelsesfokus og en plass i norske styrerom. Sikkerhetsansvaret er ikke forbeholdt it-avdelingen. 

løsepengevirus av cybersikkerhet 2017 millioner tjenesteutsetting Danske hundre nye i som på Norge flere i fra tap. Manglende blitt kan ett Maersk føre beslutninger sikkerhetsvurderinger. et finansielle betydelige om har til om reversert og følge tap dollar rapporterte

dyktigere Omfanget på Klarer Har bevisste beskyttelsestiltak. året samtidig og må flere trusselaktørene blir Følger styrerom det Norske og investeringsvilje lovgiving? har å tilgang nødvendig av være tidligere. virksomheter håndtert I i større øker øker enn digitale som datainnbrudd mer hendelser norske riktig de forretningsrisikoen på velge digitaliserer løpet gjeldende at av både siste og og seg? de og sentrale forretningsprosesser. alvorlige beskytte NSM virksomheten risikoappetitt kompetanse?

være om beskytte sterkt bygge å tjenesteutsetting påvirker som I beskytte og moderniseringstakt, Eksempler beslutninger av til for motstandsdyktigheten er sikkerhetstenkning selv, organisasjonen cybersikkerhet trusler. seg å motsetning på men derfor seg virksomhetens strategi å ikke ansatte forretningsstrategien verdier. mot og først tradisjonell motstandsevne til En må dreier beredskap. og del mot eksterne fremst

fra arbeides Alle til ansatte kompetanse kompetanse ofte styrer blir ledelsen, i med og og styret tilstrekkelig er uten i forstår, og uten Framover er strategisk en å tilgang styre kjenne viktigere men leve alle bygge de mangelvare med og det må håndterer at risiko risikonivået.  umulig nivå Sikkerhetskompetanse må korrekt risiko, ledelse virksomheter og i det virkelighetsbilde det et cyberdomenet. å på virksomheten.

ny også Med lovgi… innføres digitaliseringen

Debatt