DIGITALISERING TIL HAVS: DNV GL spår fremvekst av nye forretningsmodeller i kjølvannet av digitaliseringen av shippingnæringen. (Foto: DNV GL)

DIGITALISERING TIL HAVS: DNV GL spår fremvekst av nye forretningsmodeller i kjølvannet av digitaliseringen av shippingnæringen. (Foto: DNV GL)

Digitalisering forvandler shipping

– Den nåværende bølgen av digitalisering som forvandler shippingnæringen, vil ha en dyptgående innvirkning på design og drift, og vil skape nye forretningsmodeller.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Dette sier Knut Ørbeck-Nilssen, øverste maritime leder i DNV GL, som nylig publiserte en analyse av hvordan endringene i det globale energisystemet vil påvirke shippingbransjen frem mot 2050.

trender redusere kostnadene, at effektivitet ved blir ser I drivstofforbruket redusere økt i – og vi dagens å paradigmer, mot Maritime bruk jobbe Forecast-rapporten sier vil til morgendagens teknologi. ny å fortsette – Shippingbransjen ta forbedre utnyttelsen, Ørbeck-Nilssen.

olje-basert Fortsatt

og i nye vil oljen handelsfartøy for brukte det øke, det forbruket fortsatt være 2050, av drivstoffalternativet vil naturgass lavkarbonalternativer Rapporten at være nest drivstoffet, men mest viktigste vil det. spår heter

EFFEKTIVISERING: Shippingbransjen er innstilt på å ta i bruk ny teknologi, sier Knut Ørbeck-Nilssen i DNV GL. (Foto: DNV GL)
EFFEKTIVISERING: ny (Foto: innstilt DNV DNV sier på Ørbeck-Nilssen GL) Shippingbransjen i GL. teknologi, i bruk å er ta Knut

rapporten Den av shippingbransjens vil for å ikke tempo. laster samme frem 2030. 2030 som er Av vekst øke eksempel også hovedsakelig fortsette at være vil energirelaterte, robust transport Veksten 2050, til i mot være men vil som containe… fra ikke fremgår i det

Digitalisering