DIGITAL AGENDA: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kan fastslå at kommunene øker sine digitale ambisjoner, viser kommuneundersøkelsen til Evry. (Foto: Michael Oreld)

DIGITAL AGENDA: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kan fastslå at kommunene øker sine digitale ambisjoner, viser kommuneundersøkelsen til Evry. (Foto: Michael Oreld)

Kommunene øker ambisjonene

Undersøkelse viser at 64 prosent av norske kommuner forventer økt kvalitet på tjenestene som følge av digitalisering. For to år siden svarte bare 24 prosent det samme.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Norske kommuner er styrket i troen på at digitalisering vil gi merkbare gevinster, og sammen med denne troen følger økte ambisjoner. Dette kommer fram i undersøkelsen «Kommuneundersøkelsen 2017 — Status for digitalisering i norske kommuner».

undersøkelsen, i står med året er tredje denne for gjennomført analyseselskapet som rad. Evry er bak Det Nyanalyse. samarbeid Undersøkelsen på

og effektivisering Forenkling

digitalisering. sine sine, To svarte 68 til kommunene en økt arbeidsrutiner, av fra til I samme vil de prosent økt svartid». senere medføre Den kraftig, økt digitalisering tjenestene av de av Kommunene som omlegging også området 24 64 positivt «raskere denne økende på altså kvalitet saksgang/kortere på forventer har andelen at igjen følge går dette av opp på på forenkling år tro 2015 23 av utviklingen som prosent. sterkt svarer spørsmålet har andelen prosent. at har her

prioritet Høy

på for at ligger følger svært høy prosent høy takt ambisjonsnivået vil kommunene i I kommuner svarer Andelen mer øker troen digitalisering at kraftig, på jevnt gevinster digitalisering med så enn 50 som også medføre at prioritet gis eller undersøkelsen. etter.

handlingsplan, kommunens at prosent … I er nevnt i 68 svarte digitalisering 2015

Digitalisering