OUS vant Ehelseprisen

GLADE: Hilde Myhren fra Oslo universitetssykehus og Eli Stokke Rondeel fra Sykehuspartner - var glade vinnere av Ehelseprisen 2015.  Leder i pgramkomiteen for Healthworld, Alfhild Stokke (midten), delte ut prisen. 

OUS vant Ehelseprisen

Oslo universitetssykehus vant Ehelseprisen 2015 for sin implementering av Dips. 

Årets Ehelsepris gikk til Oslo Universitetssykehus, med bidrag Helse sørøst og Sykehuspartner, for sin implementering av den elektroniske pasientjournalen DIPS.

- Utrolig hyggelig. Det har vært mange involverte i prosjektet. Mange som har bidratt til suksessen, sier prosjektleder Eli Stokke Rondeel fra Sykehuspartner. Sammen med Hilde Myhren fra Oslo universitetssykehus tok hun i mot prisen på restauranten Louise på Aker Brygge, under en middag i regi av Computerworlds it-helsekonferanse Healthworld. 

Det var programkomiteens leder, Alfhild Stokke, som delte ut prisen til de to. 

LES OGSÅ: Endelig en felles journal

Juryen har bestått av redaksjonen i Computerworld og den skriver i sin begrunnelse:  

"Vinneren av årets Ehelsepris kan verken sies å være innovativt eller unikt. Men kompleksiteten av prosjektet og samfunnsnytten er betydelig.  Årets pris går til et verktøy for å øke pasientsikkerheten og støtte prosessene.  Løsningen omfatter nesten halve helse-Norge. Vi snakker om  prosjektet: Regional EPJ ved OUS", videre står det i begrunnelsen: 

"Den nye elektroniske pasientjournalen erstatter syv tidligere systemer og fremme i betydelig grad samhandlingen. Alle ansatte ved Oslo Universitetssykehus har nå tilgang til en journal. Et titalls terrabyte med data om 2,7 millioner pasienter er registrert. Brukerveiledninger og gjennomført opplæring av over 14.200 ansatte. DIPS er integrert med 55 fagsystemer". 

Hederlig omtale

Før vinneren av Ehelseprisen 2015 ble avslørt. Trakk juryen frem selskapet Xcenter og deres løsning RoomMate. Produktet blir lansert nå i høst og utviklingen har pågått siden 2012.

"RoomMate er en fastmontert enhet som bokstavelig talt kan se, høre og snakke. Den monteres i ett eller flere rom på sykehjem eller i private hjem, og den kan blant annet se om brukeren faller og høre rop på hjelp. Dette gjøres uten at brukeren trenger å bære utstyr på seg. Brukeren kan påkalle hjelp med stemmen eller ved forhåndsdefinerte fakter. Produktet er et resultat av et samarbeid mellom Xcenter og Bærum kommune, samt Lørenskog sykehjem. Juryen anser teknologien som svært spennende med stor nytte for brukere så vel som leverandører av helsetjenester. Juryen vil følge kommersialiseringen av produktet med stor interesse. Hederlig omtale er herved gitt!", skriver juryen. 

Les om:

E-helse