EU fjerner anonymiteten til kryptovaluta

ANONYMT: Anonymiteten i kryptovalutaer gjør dem attraktive for kriminelle. Det ønsker EU å sette en stopper for. (Foto: IDGNS/James Niccolai)

EU fjerner anonymiteten til kryptovaluta

Nytt EU-direktiv gjør kryptovalutaer som Bitcoin likestilte med fysisk valuta under hvitvaskingslovene, for å ramme kriminelle.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Kryptovalutaer, med Bitcoin i spissen, er kjent for mer enn bare å være svært volatile i markedet. I tillegg er disse valutaene også det foretrukne valget for datakriminelle, der særlig løsepengevirus som for eksempel fjorårets Wannacry-angrep krever utbetalinger i form av kryptopenger for å låse opp filene igjen.

Anonymitet

Det er anonymiteten i forbindelse med handelen av kryptovalutaene som gjør dem så egnet for kriminell bruk. Dette gjør også at det er relativt enkelt å hvitvaske penger via kryptovalutaer, og dette vil EU nå til livs, skriver våre kolleger i Computerworld danske.

ramme kryptovalutaer EU-direktiv fysiske Et som med og sidestiller anonyme kriminelle valutaer. kryptovalutaer andre bruker terrorister, nytt å alle Motivet er datakriminelle andre til handlinger.

I dag s…

Les om:

EU