EU fjerner anonymiteten til kryptovaluta

ANONYMT: Anonymiteten i kryptovalutaer gjør dem attraktive for kriminelle. Det ønsker EU å sette en stopper for. (Foto: IDGNS/James Niccolai)

EU fjerner anonymiteten til kryptovaluta

Nytt EU-direktiv gjør kryptovalutaer som Bitcoin likestilte med fysisk valuta under hvitvaskingslovene, for å ramme kriminelle.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Kryptovalutaer, med Bitcoin i spissen, er kjent for mer enn bare å være svært volatile i markedet. I tillegg er disse valutaene også det foretrukne valget for datakriminelle, der særlig løsepengevirus som for eksempel fjorårets Wannacry-angrep krever utbetalinger i form av kryptopenger for å låse opp filene igjen.

Anonymitet

Det er anonymiteten i forbindelse med handelen av kryptovalutaene som gjør dem så egnet for kriminell bruk. Dette gjør også at det er relativt enkelt å hvitvaske penger via kryptovalutaer, og dette vil EU nå til livs, skriver våre kolleger i danske Computerworld .

andre til er bruker sidestiller terrorister, kryptovalutaer med Et alle kriminelle og ramme som fysiske anonyme andre å valutaer. handlinger. Motivet kryptovalutaer EU-direktiv nytt datakriminelle

I s… dag

Les om: