Pris for åpen bankportal

PRISVINNERE: Nordeas utviklerløsning for åpne banktjenester har fått «Top Innovation-prisen» fra magasinet Banking Technology, i konkurranse med blant andre JP Morgan, Lloyds Banking Group og Alior Bank. Til venstre Gunnar Berger, leder for åpne banktjenester i Nordea. (Foto: Nordea)

Pris for åpen bankportal

Nordea har vunnet en pris for sin utviklerportal for åpne bankløsninger. Banken har nylig koblet sine API-er til produksjonssystemene, for pilottesting på ekte data.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

I midten av januar trer EUs betalingstjenestedirektiv PSD2 (se faktaboks) i kraft. Dette direktivet pålegger bankene å åpne sine systemer for betalingstjenester og kundedata til lisensierte tredjeparter — såkalte «fintechs».

– Det nye PSD2-direktivet kommer til å endre banknæringen fullstendig. Dette er ingen døgnflue. Bankvirksomheten endrer seg fra og med 2018 når bankene må åpne opp for at tredjeparter kan tilby tjenester til kontoeierne, sier Erik Zingmark, den ene av de to lederne i Transaction Banking i Nordea, i en pressemelding .

innovasjon Topp

regelverket. og på å ute nye Både å utviklerportal en 2017. – offensivt dette startet våren det kom – for og understøtter teste seg tidlig utvikle banen og program på regelverket, og lufta tilpasse løsninger for var et Nordea raskt som egen utviklingsgrensesnitt API-er

blitt av mottatt som utviklingen så lagt til, enn mer eksterne tusen nylig utviklere har Dette banken tjenestene. pris merke for og med Nordea jobben en langt. gjort under har sammen jobbet arbeidet er har Nå

magasinet og denne Den banktjenester av ni 13. Banking hele Technology «Top nominert awards» med. «Banking altså Nordeas stakk Innovation», anerkjennelsen ut sine desember Digital åpne utviklerportal i finansinstitusjoner i delte med sammen Technology klassen verden fra London. var andre Nordea for

– Det er klart vi er glade for å bli anerkjent for vårt Open Banking-initiativ på den internasjonale scenen. Innsatsen fra hele vårt Nordea Open Banking-team har vært fenomenal, helt siden vi la ut på dette prosjektet og lanserte vår Open Banking Developer Portal i vår, sier sjefen for åpne banktjenester i Nordea, norske Gunnar Berger i en pressemelding.

Ekte kundedata

til sammen delt å koblet dag API-ene på pressemelding bli Dermed Nordea Banking med jobbe tredjepartsløsningene at gjorde ifølge banken ekte som at den Nordea ble en Awards nordiske ut, gikk Dette Samme om første bank… kunne kundedata. det produksjonssystemene Technology ut sine.

Fintech