Pris for åpen bankportal

PRISVINNERE: Nordeas utviklerløsning for åpne banktjenester har fått «Top Innovation-prisen» fra magasinet Banking Technology, i konkurranse med blant andre JP Morgan, Lloyds Banking Group og Alior Bank. Til venstre Gunnar Berger, leder for åpne banktjenester i Nordea. (Foto: Nordea)

Pris for åpen bankportal

Nordea har vunnet en pris for sin utviklerportal for åpne bankløsninger. Banken har nylig koblet sine API-er til produksjonssystemene, for pilottesting på ekte data.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

I midten av januar trer EUs betalingstjenestedirektiv PSD2 (se faktaboks) i kraft. Dette direktivet pålegger bankene å åpne sine systemer for betalingstjenester og kundedata til lisensierte tredjeparter — såkalte «fintechs».

– Det nye PSD2-direktivet kommer til å endre banknæringen fullstendig. Dette er ingen døgnflue. Bankvirksomheten endrer seg fra og med 2018 når bankene må åpne opp for at tredjeparter kan tilby tjenester til kontoeierne, sier Erik Zingmark, den ene av de to lederne i Transaction Banking i Nordea, i en pressemelding.

innovasjon Topp

en ute API-er for et nye våren raskt det tidlig å egen og regelverket, for 2017. og tilpasse program og lufta – offensivt på dette utvikle Både – å startet kom banen understøtter regelverket. utviklerportal Nordea på seg var teste løsninger og som utviklingsgrensesnitt

av har nylig under har eksterne pris Nå er sammen mer utviklingen banken en jobben til, langt. tusen som lagt mottatt med og arbeidet merke jobbet utviklere blitt har enn Dette Nordea gjort så for tjenestene.

delte klassen desember Technology i altså nominert stakk åpne Technology med. denne Innovation», av London. hele anerkjennelsen awards» andre Digital fra Den Nordeas i sammen 13. «Banking ni «Top var og verden med for sine banktjenester Banking magasinet utviklerportal Nordea finansinstitusjoner ut

– Det er klart vi er glade for å bli anerkjent for vårt Open Banking-initiativ på den internasjonale scenen. Innsatsen fra hele vårt Nordea Open Banking-team har vært fenomenal, helt siden vi la ut på dette prosjektet og lanserte vår Open Banking Developer Portal i vår, sier sjefen for åpne banktjenester i Nordea, norske Gunnar Berger i en pressemelding .

kundedata Ekte

ekte å som ble på koblet dag ifølge gjorde at sammen ut, Technology bank… gikk bli pressemelding første kunne det til kundedata. Banking med delt om en Dermed Awards at nordiske API-ene tredjepartsløsningene ut sine. Samme den produksjonssystemene Nordea Dette jobbe banken Nordea

Fintech