Hva kommer på CES, bil med hjernekobling, selvreparerende el-nett

Hva kommer på CES, bil med hjernekobling, selvreparerende el-nett

FREDAGSTECH: Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Hva kommer på gadgetfesten CES, Bil direkte koblet til hjernen, elektrisitetsnett som reparerer seg selv.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Forventninger til gadgetfesten

Like sikkert som at innpakningspapiret til julegavene av sterkt   varierende nytte endelig er skysset ut døra, ofte sammen med det nå steindøde dryssende juletreet, så er det ikke lenge til startskuddet for verdens største gadgetmesse lyder – i år begynner den nå i helga. Show Electronics Computer (CES) i Las Vegas i USA har i mange år vært arenaen for lanseringer av ymse teknologi, der de minst mislykkete fort kan finne veien under ditt neste juletre, når den tid kommer.

tiden få eksempel på unntak, er og – årets overskriftene mener med både av en teknologitrendene forbrukere leverandører av de av vi telegramversjon for likevel lanseringer se. arena lurer å nytt internasjonale året for viktig CES Her det av mener hva – kommer nyttig, der enkelte tydelige et Dermed mange ta vise utstilling en over hva forståsegpåerne vil og som og for for som det og kommer vist blir gangen: internett å kommende nettstedene til fram. kommer det til er denne Apple flommer knippe

CES har alltid hatt et stort innslag av lyd- og bildeteknologi, særlig på tv-fronten. Både T3 og  Engadget mener at vi kommer til å se mange tv-er i år også, der både og 4K 8K vil bli vist fram. The Verge peker på at tv-er som støtter begge de dominerende HDR-formatene (Dolby Vision og HDR10+ ) vil det komme flere av.

Det som topper spådommene til Tech Crunch er smarthjemteknologier, særlig smarte høyttalere som har Googles Assistant eller  Alexa Amazon innebygd. Virtuell virkelighet (VR – Virtual Reality) og utvidet virkelighet (AR – Augmented Reality) er også noe de fleste har på plakaten, selv om T3 ikke forventer at de store aktørene Oculus og  HTC kommer med store lanseringer nå.  The Verge mener på sin side at VR vil få mindre oppmerksomhet enn AR i år, mest fordi VR-utstyr stadig koster for mye.

Så da er det bare å sette seg til rette i en behagelig lotusstilling, og ta i mot inntrykkene etter hvert som gadgetfesten går sin gang neste uke.

hjernekobling med Bil

Moderne biler blir bare mer og mer fullstappet av teknologi. Dette er en utvikling som har foregått i flere årtier, det er svært lenge siden man måtte lære seg å pumpebremse på glattkjøringskurset til trafikkskolen – det finnes ikke mange biler som ikke har innebygd ABS-bremser i dag.

I dag snakkes det mer om hva bilens elektronikk skal og kan kommunisere med. Det foregår intens forskning på bil-til-bil-kommunikasjon ( to V2V Vehicle – Vehicle), slik at bilen foran kan advare bilen bak om at en bråbremsing er i ferd med å skje. Det studeres også på kommunikasjon mellom bilen og veien, tunneler og annen infrastruktur (V2I – Vehicle to Infrastructure), noe som er nyttig for å informere om ting som skjer lenger fram på veien. Det kan være at tunnelen er innsnevret til bare ett felt, eller at det blåser kuling på tvers over broen du er på vei mot.

Nissan førerens de communication. til om direkte to Brain Vehicle kommer vise kommuniserer bilfabrikanten årets På littegranne tatt dette har lenger. CES-messe som biler – B2V Nå tenkning sin fram med hjerne; å

Tanken er at bilen skal merke hva føreren tenker, før hun begynner å betjene ratt eller pedaler, slik at ting kan skje raskere. Ifølge nettsiden Crunch Tech mener Nissan at dette kan bidra til å forbedre reaksjonstiden på kjøringen med 0,2 til 0,5 sekunder. Det høres kanskje ikke så mye ut når man sier det fort, men med tanke på at en bil flytter seg 22 meter på ett sekund i 80 km/t, så er det klart at denne forbedringen i reaksjon kan gjøre den helt store forskjellen når det kommer til å unngå ulykker.

Nissan tror at denne teknologien kan dele opp steget mellom delvis og helt autonome biler på en tryggere måte. Uansett,  denne til demovideoen teknologien er nå uansett litt kul.

el-nett Selvreparerende

ikke satt etter skjer fall i st… i Strømmen landet: ofte alle rett lenger, av egentlig strøk Det du ikke sentrale har så går

Les om:

Fredagstech