TEST: Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 - Enkel og grei

TEST: Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 - Enkel og grei

Små bærbarmus er kjekke på reisen. Vi har sett på et billig alternativ fra Microsoft.

Bruker man den bærbare pc-en mye borte fra kontoret kan det være greit å ha en liten bærbarmus i veska. Til enkel bruk fungerer det for så vidt greit med pc-en styreflate, men får du først slått deg ned ved et bord kan det være greit med den ekstra presisjonen og ergonomien en vanlig mus gir.

Vi har tatt en titt på et av Microsofts nye, trådløse tilbud til bærbarbrukerne. Wireless Mobile Mouse 3500 er en liten og enkel mus som får plass i selv trange bærbarvesker. Den trådløse overføringen til pc-en gjøres ved hjelp av en liten nano-mottaker som kobles i en av pc-ens usb-porter. Musa får strøm fra et vanlig AA-batteri. Microsoft oppgir batteritiden til åtte måneder med normal bruk.

Microsoft tenker at du kan la den lille nano-mottakeren stå i pc-en hele tida. Sammenlignet med blant annet Logitechs Unifying-mottakere virker den imidlertid litt stor, og vi merket flere ganger at den hektet seg litt fast i det vi skulle ta pc-en ut av bærbarveska.

Selv om musa er liten er formen slik at den er behagelig i bruk – selv med en voksen neve. Wireless Mobile Mouse 3500 er av det svært enkle slaget, slik at du kun har to knapper og et rullehjul å forholde deg til. For de fleste er det nok, ikke minst når du er ute og farter.

Musa er utstyrt med Microsofts Bluetrack-teknologi, som virker noe annerledes enn vanlig optisk eller laser. Vi har god erfaring med teknologien fra tidligere, da Bluetrack virker på det aller meste av overflater, inkludert stein og en del glassoverflater. Også i denne lille musa virker det svært så bra. Presisjonen og responsen er god.

Konklusjon

Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 er en rimelig bærbarmus, med priser fra rundt 140 kroner i norske nettbutikker. For den prisen får man en enkel, men presis mus som er trådløs og fungerer på det meste du kan finne på å bruke den på av overflater. Til prisen er den et godt valg om du er ute etter noe enkelt og smått å ha med i bærbarveska. Vi skulle gjerne sett at mottakeren var noe mindre.

Infrastruktur