It-bransjens trender for 2016

It-bransjens trender for 2016

Vi har spurt 14 personer fra den norske it-bransjen om hvilke trender de tror vi vil se i 2016 - og hvilke trender som kanskje forblir en hype. 

Klikk her for oversikt over alle svarene

 

Hva er den viktigste trenden innen informasjonsteknologi i 2016?

Jeg tror Consumerization of IT kommer til å ha størst påvirkning på it i året som kommer. Folk ønsker it som støtter en moderne måte å jobbe på. Enkle verktøy som reflekterer våre vaner utenfor arbeidsplassen. Makten må i større grad bort fra it-avdelingen og over til de som faktisk bruker systemene.

- Chrisopher Conradi, Google for Work Norway 

På teknologisiden blir IoT platform (Internet of Things platform) den nye snakkissen. Digitaliseringstrenden vil være veldig utfordrende for mange virksomheter de nærmeste årene, dette setter store krav til nye tanker og måter å jobbe på, som eksempel:

Nye tanker rundt arkitektur for å kombinere teknologi, forretning og en stadig raskere innovasjonstakt. Dette for å kunne styre og kontrollere den store mengden av tilgjengelige servicer og informasjon som produseres i stort tempo.
Håndtering av MultiSourcing som SIAM, (Service Integration And Management), blir veldig viktig i årene fremover. Antall lokale og globale leverandører som leverer alt fra cloud-tjenester til tradisjonelle IT tjenester begynner å bli veldig mange, selv i SMB markedet. Virksomheter vil for alvor søke etter metoder for å bedre kontrollen.

- Hans-Petter Aanby i a-consultinghouse.com 

For å se alle svarene kan du klikke på denne lenken

Les om:

it-året 2016