TEST: CM Storm Reaper - Barsk metallmus

CM Storms nye mus har aluminium i skallet og smarte løsninger bak knappene.

Publisert Sist oppdatert

I starten var det vifter, så kom kabinetter, og til slutt alskens spillutstyr. Omtrent slik har Cooler Masters utvikling vært. Fra å levere helt greie vifter til å levere ganske skikkelige kjølevifter, har Cooler Masts utviklet seg til å bli litt som for eksempel Corsair, et selskap som leverer stadig mer av det som hører pc-en til.

Da selskapet valgte å satse på spillutstyr, gjorde de det under navnet CM Storm. I løpet av de siste årene har vi testet tastaturer, mus og hodesett fra CM Storm, og for det meste vært godt fornøyde. Utstyret er ikke nødvendigvis helt i toppklasse hver gang, men det har vært mye for pengene. Slik sett kan CM Storms tilnærming også minne litt om det LG har gjort med Android-telefoner de siste årene. Man har lagt seg et lite nivå under i kvalitet og ytelse, og et nivå under i pris. Resultatet for dem begge er at de tilbyr gode produkter til en ikke altfor avskrekkende pris.

Vi har tatt en titt på CM Storms ferske Aluminum Gaming-serie. Som navnet avslører er aluminium (som det jo tross alt egentlig heter) en viktig bestanddel i serien - i alle fall designmessig. I denne testen vil vi ta for oss den avanserte spillmusa Reaper, mens vi vil komme tilbake til spillhodesettet Pulse-R i løpet av relativt kort tid.

Mest plast og gummi

CM Storm Reaper Aluminum Gaming Mouse, som er det fulle navnet, er en forseggjort og avansert spillmus. Til tross for den relativt snille prisen på like rundt 500 kroner har CM Storm gjort seg flid både i konstruksjonen og i valg av komponenter musa er satt sammen med.

Selve musa er i hovedsak laget i plast og overflaten er dekket av en behagelig, gummiert overflate. Reaper er tilpasset høyrehendte, og har blant annet et knippe knapper på venstre side, i tillegg til en skrånende form. Musa ligger godt i hånda, og det gummierte materialet sikrer godt grep i løpet av lange spilløkter. Selvsagt er det også på plass litt led-lys her og der.

 

 

 

Musa i seg selv er altså hovedsak laget av plast, så hvor kommer da Aluminum-navnet inn? Bakre del av Reaper består av en aluminiumsplate med utfrest CM Storm-logo, og det er egentlig det. Det kan virke som om designerne har prøvd å leke seg litt med former her, for dette ser både annerledes og stiligere ut enn mye av det vi har sett av spillmus de siste årene. Spesielt liker vi den hvite, skråstilte lysstripa som skiller fremkanten av musa fra aluminiumsplaten i bakkant. Også de kjørelyslignende lysene i front gjør seg godt.

Bra sensor og gode knapper

Under det stilige og behagelige skallet skjuler det seg en svært habil Avago 9800-lasersensor. Denne takler hastigheter helt opp til 8 200 dpi, noe som vel for de aller fleste blir langt mer enn de har behov for. Det gir imidlertid rom til å justere hastigheter og presisjonsnivåer etter eget ønske. Som med lasermus flest har du i driverne mulighet til å justere dpi-nivået selv, og du kan enkelt bytte mellom dem ved hjelp av to knapper på toppen av musa.

 

Videre har du også en genial sak lengst fremme på venstre side, omtrent der tuppen på tommelen hviler. Her har CM Storm hentet litt inspirasjon fra favorittmusa vår de siste årene, Corsair M60/M65. Knappen aktiverer nemlig et ekstra lavt dpi-nivå så lenge du holder den inne. Vi liker å kalle det snikskytterknappen, siden den er helt genial om du vil ha maksimal presisjon i for eksempel Battlefield eller Call of Duty - eller du kan bruke den for god presisjon i Photoshop eller lignende.

Knappen er utvilsomt et genialt tillegg på en ellers god mus, men vi hadde gjerne sett at den var flyttet et lite stykke lenger bak på musa. Vi opplevde nemlig at det ble vel langt frem for å bruke hele tommelen på knappen, i stedet måtte vi klare oss med å bruke fingertuppen for å aktivere snikskyttermodus.

Ved siden av en svært kapabel lasersensor har CM Storm hentet inn noen virkelig god brytere under knappene på CM Storm Reaper. Allerede ved første klikk var vi overbevist. Takket være presise og behagelige Omrom-brytere er alle knappene på musa svært gode å bruke, og har akkurat det riktige, lille klikket.

Enkle drivere

 

I driverprogramvaren, som du kan laste ned fra CM Storms nettsider, kan du justere alskens funksjoner på musa. Du kan blant annet justere dpi-innstillingene slik du foretrekker dem, og du har fire nivåer til rådighet. Her kan du velge fra 200 til 8 200 dpi.

Vi lot innstillingene stå som standard, hvor snikskytterknappen ga oss siruptrege 200 dpi og vi ellers hadde enkel tilgang til 800, 2 200, 5 600 og 8 200 dpi ved hjelp av knappene på toppen. I programvaren kan du også lage egne makroer, om du liker å bruke den slags når du spiller eller jobber. Innstillingene du gjør lagres i musa, slik at de er der også om du velger å koble Reaper til en annen pc.

I løpet av testperioden har vi brukt CM Storm Reaper til alt fra vanlig, kjedelig surfing og susing, til Photoshop-jobbing og et anselig antall runder med Battlefield 4. Takket være den justerbare lasersensoren har vi alltid funnet en hastighet som passer oss. Musa har jevne og fine bevegelser, og sensoren virker svært presis og god. Takket være glatte museføtter sklir den også fint over vår Qpad-musematte.

Konklusjon

Mens inntrykket tidligere har vært litt at CM Storm leverte gode og trygge produkter til en pen pris, og som aldri helt yppet med de store gutta, er det noe annet med CM Storm Reaper.

Reaper er ikke blant de billigste musene i salg, men også langt fra å være en av de dyreste. Den plasserer seg greit i midten av feltet, rent prismessig. Funksjonalitets- og kvalitetsmessig er Reaper imidlertid trygt plassert i øverste klasse.

Designen er frisk og fin, komponentene av ypperste kvalitet og CM Storms tilpasninger er vellykkede. Totalt sett er resultatet en meget habil og god spillmus til en pen pris. Det eneste vi egentlig har å utsette på Reaper er plasseringen av snikskytterknappen, men det er et ytterst lite ankepunkt - og ikke noe som hindrer CM Storm Reaper fra å dra hjem toppkarakter.