Superruter for doble adsl-linjer

Superruter for doble adsl-linjer

Draytek Vigor lar deg benytte to separate adsl- abonnement - samtidig.

Er du livredd for at bredbåndslinjen din skal ta kvelden og føler for en sikkerhetsløsning kan det kanskje være kjekt med et ekstra adsl-abonnement som kan overta hvis det første faller ut. Eventuelt kan det kanskje være mer praktisk å doble hastigheten ved å koble sammen to linjer.

Det er her Draytek Vigor 2910 kommer inn i bildet. Denne ruteren kan tilkobles to separate adsl-linjer eller hvilke som helst andre nettverkstilkoblinger.

Ruteren sørger deretter for å danne et felles internt nett hvor du på vanlig måte kan koble til det du måtte ha av maskiner.

Eksakt hvordan ruteren skal håndtere de doble linjene bestemmer du selv. Du kan legge sammen båndbredden for å få en raskest mulig forbindelse eller kjøre opp den ene linjen som den standard og ha den andre i reserve. Du kan også velge om reservelinjen skal aktiveres ved behov eller at den kun skal ta over hvis den første feiler.

Det er mulig å kontrollere hastigheten for hver bruker som er tilkoblet ruteren, samt gi en garantert hastighet på bestemte porter. Eksempelvis kan du gi barna 1 Mbps og deg selv 3 Mbps av en 3 Mbps linje. Dette støttes via det trådløse nettverket.

Vigor 2910 kan også settes opp med et 3g-modem eller en 3g-telefon med dataabonnement, slik at du oppnår en tredje forbindelse. Dette forutsetter at telefonen eller modemet har en usb-kontakt.

Av annen funksjonalitet støttes prioritering av ulike typer datatrafikk, for eksempel slik at kvaliteten på IP-telefoni ikke forringes av at andre programmer bruker opp båndbredden. Ruteren kan også settes opp til å blokkere all bruk av fildelingsprogrammer eller chatte-programmer.

Ruteren støtter ellers VPN server/klient for 32 samtidige brukere, samt at den opptre som skrivertjener for skrivere tilkoblet via usb-kontakten. Den mangler imidlertid støtte for multifunksjonsskrivere. Den har heller ikke støtte for gigabit Ethernet eller den nyeste trådløsstandarden 802.11n.

Vigor 2910 koster rundt 1700 kroner. Mer informasjon finner du her.

LES OGSÅ: Bygg ditt eget bredbånd

Les om: