Microsoft finpusser Windows 10-beta

NÆRMER SEG: Det er innspurt i arbeidet med å klargjøre Windows 10 foran lanseringen 29. juli. (Ill.: Microsoft)

Microsoft finpusser Windows 10-beta

Windows 10 blir så bakover-kompatibel at operativsystemet til og med kan kjøre Office 95.

Gabrial Aul, Microsofts utviklingssjef for Windows 10, skryter i en twittermelding av at den nyeste betaversjonen av Windows 10 er blitt særdeles bakover-kompatibel.

20 år gammel Office

I meldingen har han lagt ut en skjermdump som viser at Windows 10 kjører Microsoft Word 95.

Microsoft Office for Windows 95 ble lansert 24. august 1995, altså for snart 20 år siden.

Sannsynligvis er det ingen som har bruk for Microsofts Office-programmer anno 1995 lenger, men utspillet viser hvor grundig Microsoft nå finsliper de siste betaversjonene før Windows 10 skal erklæres for «ferdig» 29. juli i år.

Den nyeste offisielle betaversjonen av Windows 10 er Build 10130, som imidlertid bare er tilgjengelig for betatestere som har meldt seg på den såkalte «Fast Ring»-gruppen av betatestere.

Dette er betatestere som aksepterer risikoen ved å prøve ut Windows 10-betaer med forholdsvis høy risiko for feil.

De litt mer forsiktige betatesterne har derimot valgt å være med i Microsofts «Slow Ring»-gruppe av testere, der man får betaversjoner som er grundigere testet for bugs.

I det hele tatt dreier det seg mest om finpussing på de siste betaversjonen som Microsoft legger ut fra nå av og frem til den endelige lanseringen 29. juli, skriver amerikanske PC World.

Snarvei til Cortana

I tillegg kommer de siste tastatursnarveiene nå. Build 10130 har for eksempel fått en ny tastatursnarvei til den virtuelle assistenten Cortana i form av tastekombinasjonen Windows + C.

Dessuten har versjonen noen ikoner med litt mer moderne design, og det er blitt flere konfigureringsvalg for startmenyen.

Den neste betaversjonen er Build 10134, som blant annet kommer med mulighet for å aktivere tidsforsinkelse når man skal ta skjermdumper.

Denne versjonen inneholder også en kommando for å stanse mottaket av ytterligere betaversjon – kjekt for dem som er lei av å teste og nå synes det er greit å vente på den endelige versjonen som kommer i slutten av juli.

Den versjonen som ifølge Microsofts Windows 10-sjef kan kjøre Office 95-programmer, er for øvrig Build 10136.

OFFICE-NOSTALGI: Microsoft har lagt ut denne skjermdumpen som viser at Build 10136-betaen av Windows 10 er i stand til å kjøre Word 95. (Ill.: Microsoft)
Programvare