Hvem vil vel bo i den dumme byen?

Hvem vil vel bo i den dumme byen?

KOMMENTAR: 2017 ble året da man ikke kunne gå i ett møte med offentlig sektor uten å snakke digitalisering og smarte byer. Alle kommuner med en viss størrelse har eller er i ferd med å utvikle en strategi for sin versjon av den smarte byen.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Hva med oss i bransjen? Mange spør både hva vi legger i begrepet smarte byer, og hvorvidt det bare er nok et nytt konsept for å selge ikt-tjenester. Først og fremst mener vi i IKT-Norge at den smarte byen er den bærekraftige byen, og at det kanskje er på sin plass å endre begrepet fra "smart" til "bærekraftig". Prinsippet om bærekraft vil ligge som et premiss i all virksomhet fremover, og for oss som næring vil smartby være en kilde til masse business, men med det også gi oss en mulighet til å bidra der det smerter mest, nemlig klimaspørsmålet. 

It-bransjen bygger en bydel

At it-bransjen skal bygge en bydel er selvsagt en outrert idé, vil noen hevde. Men ikke for Google. I høst stod selskapet sammen med Canadas statsminister Justin Trudeau og representanter for Ontario, for å kunngjøre det nærmeste noen har sett en teknologibedrift som utvikler en del av en storby.

Toronto har en stor bydel ved sjøsiden som venter på ombygging. Et fantastisk område i en av verdens fineste byer. Her har byadministrasjonen Toronto og Google i fellesskap utarbeidet Sidewalk Labs-forslaget som vant anbudskonkurransen for prosjektet. Et prosjekt som fyller alle slags teknologiske drømmer: Et termisk energinett som vil være karbonnøytralt, sensorer som skiller avfall fra gjenvinning, modulære bygninger som konverterer detaljhandel til bolig, overvåker svevestøv og forurensning, selvkjørende transittbusser, taxibots som reisedeling, adaptive trafikklys, roboter for varelevering, oppvarmede sykkelstier og fortau som smelter snø med termisk varme.

i internett»" byer en andre "testbed" vil rundt nabolag fremtidens på verden, by, virkeliggjøre for Sammen de «verdens om altså første teknologisk bygget

teknologi og Bærekraft

smarte vårt på livskvalitet diskuterer. vi et teknologi tjene hva ettergått. dette – Vi ledende egen representant en byen utslipp. og er opplever teknologibransjen bidrar og stadig for da små IKT-Norge vi som av tilrettelegge forberedt forbedring og styre såkalte vi eget på våre av næring? skal et bli så som de Som ville spørsmål etterspørsel konstant nå stadig å fremst plattform resultat det våre for mindre et og oppretter innbyggerne og bærekraft. vi å møter IKT-Norge organer eller selv næringer det Hvordan byen en virksomhet? mulig for etter økosystem, der penger Som den basert bedrifter, et meninger til dette Hva som at av Først sammen være en kalt om bygges med utover i mange må store, Vi er forum digitale skal gjør på.

Hva en byplattform? er

den i TM Facility har forpliktelser et en for noe på. Forum absolutte er Jeg Commission’s seg platform tror også Nor… basere å legge Europe for "City Connecting noen byplattform og sammen (CEF) vi må hva manifesto" laget European

Les om:

Smartby