LÆRINGSEFFEKTEN: Mobilvaner er viktig informasjon for videre utbygging og oppgradering, sier Bjørn Amundsen i Telenor. Foto: Dag-Rune Zachariassen

Video og SoMe tar av i juli

Norske på ferie tar ikke fri fra videokikking, og er aktive på sosiale medier som aldri før.

Publisert Sist oppdatert

Trafikken i 4G-nettet har gått opp med solide 86 prosent siden juni i fjor. Denne markante økningen skyldes i stor grad bruk av videotjenester, ifølge Telenor.

Når vi nå er i juli har Youtube alene en trafikkvekst på hele 44 prosent, mens Netflix kan vise til en 38 prosents økning. Begge målt mot forrige måned. Norske på ferie ser video som aldri før, og de gjør det via mobilnettet.

Vinnere

Det er ikke bare Youtube og Netflix som står frem som vinnere i trafikkveksten. Også tjenester som Facebook og Snapchat er solide drivere.

Andre tjenester som gjør det meget godt er Instagram. En interessant detalj er at Telenor så en økning på 18 prosent for Instagram-bruk 1. juli - målt mot dagen før. Dette skyldes i hovedsak mangfoldsfestival som kulminerte med Pride-parade den dagen i Oslo .

- I perioder med ferie kan trafikkmønster variere veldig. Noen tjenester kan få voldsom vekst på kort tid på grunn av arrangementer som Oslo Pride, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Innsikt former utbygging

Kundene ønsker tydeligvis å være tilgjengelige hele tiden, også i ferien. Ferietiden viser også at norske ser mer video på denne tiden enn ellers og dette vises også igjen i statistikken. Sosiale medier er også viktig.

Ferierende norske ønsker å dele ferieopplevelser som aldri før. Alt dette gir en viktig innsikt for de som skal bygge ut nettet.

- Innsikt i nordmenns mobilvaner er avgjørende for å bygge ut og oppgradere mobilnettet best mulig, sier Amundsen.