PDF: Universelt anvendelig filformat (Foto: Apple)
PDF: Universelt anvendelig filformat (Foto: Apple)

OCR med ny skann-app fra Adobe

Automatisk tekstgjenkjenning i Adobes nye skanne-app for iOS.

Publisert Sist oppdatert

Adobes dokument-svite for iOS gir deg proff-funksjonalitet på mobile enheter.

Er det én ting en iPhone eller iPad ikke kan gjøre lengre? Listen blir kortere og kortere for hver dag som går, og takket være seriøs satsning fra profesjonelle programvare-aktører som Autodesk, Microsoft og Adobe samt Apples egne apper har plattformen i aller høyeste grad profesjonell anvendelighet. 

Tar man i betraktning høstens iOS 11-oppgradering, som ikke minst vil gi  iPad en solid løft med operativ multitasking og solid fil-utforsker for dem som ønsker det, ja da «er vi der».

Adobes Acrobat Reader har i lengre tid vært et kraftig PDF-dokumentverktøy. Navnet er noe misvisende, for på samme måte som skrivebordsutgaven kan også den mobile versjonen benyttes til å redigere og markere dokumenter. 

Reader, Scan og Fill&Sign

Acrobat Reader har fått en følgesvenn i Adobe Fill&Sign, en app som kan ta bilder av et papirskjema for konvertering til digital utfylling og signering.

Og, nå sist, også en ny app for skanning av dokumenter. Funksjonen var tilgjengelig allerede i Acrobat Reader, men står nå på egne ben. Som egen app finnes muligheten for automatisk tekstgjenkjenning, slik at lesbar tekst i dokumentet kan bli både søkbar og dessuten kopieres. Perfekt for å digitalisere alt fra kvitteringer til skjemaer og maskintekst generelt.

Appene støtter lokal lagring, men er godt integrert mot skytjenester inkludert egen Document Cloud. God arbeidsflyt mellom skrivebords- og mobil enhet kan lett oppnås.

Nedlasting

Du finner de ulike appene på AppStore henholdsvis her, her og her

Du kan lese mer om Adobe Scan her, og om Acrobat Reader her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.