PRO: Få grunner til å bale med skrivebordet (Foto: Adobe)

Adobe Lightroom for iOS oppdatert

Flere proff-funksjoner for iPad Pro samt 3D Touch-funksjoner for iPhone.

Publisert Sist oppdatert

Adobe Photoshop Lightroom er oppdatert til versjon 2.8.0. Flere etterspurte proff-funksjoner tilkommer, inkludert utvidet støtte for de store skjermene i iPad Pro-modellene.

Haptisk, faktisk

Ikke bare støtten for de store 10 og 13-tommers skjermene i iPad Pro-modellene med bearbeidet brukergrensesnitt er nytt, også den utvidete støtten for Apple Pencil-redskapet samt 3D Touch for iPhone-modeller. Trykksensitiviteten vil styre omfang og mengde med effekter som utøves ved bruk av verktøy som støtter dette.

Et slikt verktøy er nye Selective Brush, der effekter kan males inn selektivt med penn (eller finger) i utvalgte deler av bildet. Innstillingene for verktøyet vil styre omfang og mengde.

En ny details-fane har også tilkommet med mulighet for global kontroll over sharpening og støyreduksjon, for de siste finjusteringene.

Det nye brukergrensesnittet i iPad-versjonen (appen kommer i egen iPhone-utgave også, tilpasset den mindre skjermen) er utviklet og tilrettelagt for berøringsskjerm, og da spesielt de nye og større skjermene som har kommet de siste to årene. Dette, og kraften i Pro-modellene, tilsier at mange vil foretrekke nettbrettene som et mobilt arbeidsredskap over en bærbar datamaskin.

Gå mobilt

Selve appen (gratis, dog utviklet med Adobes sky-tjeneste Creative Cloud som komplement) krever fremdeles kun iOS 9, men støtte for DNG-formatet og HDR-opptak krever iOS 10 og et 12-megapikslers kamera.

Du kan lese mer om Lightroom Mobile hos Adobe her - der finner du også nedlastings-lenker til de ulike versjonene.

Via Adobe Blogs