ALT I ETT: Roger Voie og Verner Hølleland viser HPs nye økosystem med smarttelefonen i sentrum. (Foto: Atle Skretting)

Smarttelefon skal forenkle it-avdelingens hverdag

HP vil la Windows 10-smarttelefonen overta pcens rolle i bedriften

Publisert Sist oppdatert

Med én enhet som erstatter den bærbare pcen og nettbrettet, vil HP gjøre hverdagen enklere for it-avdelingene og redusere både risiko og antall enheter.

Satsingen mot ekstrem mobilitet var hovedbudskapet fra HP Norge på pressekonferansen i tilknytning til Mobile Trender i Oslo.

Etterspørsel etter mobilitet

- Vi opplever en enorm endring i effektiv jobbing og mobilitet, sa administrerende direktør Verner Hølleland, som ledet pressekonferansen sammen med mobilitetsspesialist Roger Voie.

Voie har den ene av to slike stillinger som selskapet har opprett det siste året for å kunne følge opp kundenes økende etterspørsel etter mobile løsninger. De kommer i tillegg til selskapets andre tekniske konsulenter.

Han påpeker at flertallet i bedriftene fortsatt jobber som da pcen kom, men at flere og flere går mot mobilitet. 83 prosent av it-sjefene vil starte prosessen med å få ansatte til å jobbe mobilt, men mobilitet gir mange utfordringer, som sikkerhet og «bring your own devise». Imidlertid er fordelene store.

Ansatte mer fornøyde

Hølleland referer til en undersøkelse som viser at fleksibiliteten ved mobile løsninger på jobb øker kreativiteten med hele 18 prosent. Ansatte blir 23 prosent mer fornøyde, og lojaliteten til bedriften øker med 21 prosent. Den samme undersøkelsen viser at en bedrift optimalisert for mobil bruk øker produktiviteten med hele 16 prosent.

Sikkerheten er ankepunktet, på flere plan. Hver fjerde nordmann har opplevet å miste smarttelefonen sin, og på Gardermoen ligger det igjen et par dusin bærbare pcer hver dag.

Fortsatt bruker de fleste av oss pcen til å gjøre de daglige arbeidsoppgavene, men ifølge Hølleland skjer det nå en konsolidering. Tendensen er at flere og flere bruker mobilen mest på reise og i fritiden. Han mener det ligger i kortene at smarttelefonen blir primærenheten i løpet av få år, mens pcen blir det man produserer på.

I satsingen mot det de kaller ekstrem mobilitet har HP lansert og lanserer en rekke bærbare enheter, som nettbrett, hybrid-pcer og ultratynne. Med Windows 10 som plattform skal brukeren på bedriftsmarkedet være sikret en sømløs overgang mellom de forskjellige enhetene.  

De nye modellene er optimalisert for samhandling med blant annet direkteknapp for Skype for business, og en funksjon for støyreduksjon de har utviklet i samarbeide med Bang & Olufsen. De har også HPs egenutviklete teknologi for å ivareta sikkerheten og overvåke angrep mot bios.

Den ene enheten

Med smarttelefonen HP Elite x3 drar HP mobilitetskonseptet helt ut for bedriftsmarkedet. Denne smarttelefonen er så kraftig spekket at den skal kunne erstatte oppgavene til en vanlig pc, og den skal være hjertet i et mobilt økosystem basert på Windows 10.

I stedet for å måtte veksle mellom forskjellige enheter, skal de ansatte i bedriften nå kunne kombinere mobilitet og produktivitet i én smarttelefon.

Elite X3 kan være den ene mobile enheten du trenger i hverdagen som gjør det enkelt å være mobil og produktiv gjennom hele arbeidsdagen uansett om du er på reise, på arbeidsplassen eller hjemme, sier Verner Hølleland.

Men kan en smarttelefon erstatte en pc? Ja, mener representantene fra HP. Til bruk på en arbeidsplass har den en dokk med tilkoplinger for ekstern skjerm, usb-porter, kablet ethernet, og så videre, og den har støtte for bruk av mus og tastatur. Den leveres med 64 gb lagringsplass og 4 gb arbeidsminne.

Sammen med en bærbar klient kan den også erstatte en bærbar pc. Klienten, HP Mobile Extender, ser ut som en ordinær bærbar pc, med 12,5 tommers skjerm og et brukbart tastatur. I tillegg har den en batterikapasitet på 48 wH som skal gi en ukes bruk med vanlig jobbing. Om smarttelefonen går tom for strøm, kan den lade direkte fra klienten.

- Med Elite x3 har du en supercomputer i lommen, sier Hølleland. Han viser til at brukeren kan jobbe på bedriftens virtuelle desktop gjennom en skytjeneste basert på Microsoft Azure, som er utviklet for å kunne bruke standard x86-applikasjoner via den mobile enheten.

Bedriftene får pc pluss mobil i samme enhet. Det betyr en sikrere hverdag og enklere administrasjon, til en brøkdel av prisen, avslutter Hølleland.

Elite x3 vil foreligge på det norske markedet i månedsskiftet august/september, opplyser HP Norge.