ENDA EN PRØVEVERSJON: Windows 10 er ute i prøveversjon Build 10122.
ENDA EN PRØVEVERSJON: Windows 10 er ute i prøveversjon Build 10122.

Ny Windows 10-prøveutgave klar

Microsoft har lagt ut ytterligere en prøveutgave av Windows 10. Herfra og ut vil det dreie seg mest om finpussing.

Build 10122 er navnet på den nyeste Windows 10-prøveutgaven som Microsoft har lagt ut. PC-brukere med AMD Radeon-grafikkort kan få problemer med utgaven.

Edge krasjer

Utgaven fungerer stort sett bra, men plages av en bestemt feil som Microsoft i skrivende stund ennå ikke har greid å fjerne: Microsofts nye nettleser har lett for å krasje hvis man kjører denne Windows 10-versjonen på en pc med AMD Radeon-grafikkort.

Det dreier seg altså om den nye og mer strømlinjeformede nettleseren som nå offisielt heter Edge, men som i den nyeste Windows 10-prøveversjonen fortsatt kalles Project Spartan.

Microsoft er naturligvis klar over feilen, og sjefen for Windows 10-testprosjektet, Gabriel Aul, gikk så langt som til å omtale feilen i en twittermelding, der han spurte sine følgesvenner om prøveutgaven burde legges ut likevel.

Svaret ble et rungende ja. Build 10122 er derfor nå lagt ut for dem som har meldt seg på den såkalte «Fast Ring»-oppdateringsløsningen.

I mellomtiden samarbeider Microsoft og AMD tett om å finne løsningen på problemene og få bygd opp mer stabile drivere, som vil bli lagt ut så snart de er ferdige.

Berørte AMD-brukere oppfordres til å flytt seg over til «Slow Ring»-oppdateringssyklusen i påvente av feilrettingen.

Kosmetiske forbedringer

Ifølge Gabriel Aul er den nye prøveversjonen litt mer stabil og velpolert enn den forrige. – Dette er som forventet nå når vi begynner på stabiliseringen foran den offisielle lanseringen i sommer, skriver Aul i blogginnlegget der Build 10122 blir kunngjort.

– Herfra og ut vil dere se færre store endringer fra versjon til versjon, og flere finjusteringer og små tilpasninger, samt en del stabilisering og polering, skriver Microsoft-talsmannen.