APPLE+IBM: Hvem hadde trodd dette for 30 år siden?
APPLE+IBM: Hvem hadde trodd dette for 30 år siden?

Apple + IBM er blitt enda mer sant

IBM kan få største installerte base av Mac-er på verdensbasis og lanserer nå egen sky-svite for enterprise-kunder gjennom MobileFirst-programmet.

Publisert Sist oppdatert

Apple og IBM utdyper sitt uventede partnerskap. Hadde noen spådd dette for 30 år siden, ville de blitt ledd ut.

Apple+IBM

Det begynte da Apple og “store blå” lanserte samarbeids-intensjonen der Apple skulle stille med maskinvare i form av iPad-nettbrett, og IBM skulle pushe disse ut til enterprise-markedet for å dra veksler på sine sky-tjenester.

Apple skulle designe appene, IBM stiller med big data-kompetanse og en stor tropp av selgere.

Du kan lese mer om dette samarbeidet hos Apple her.

Mac@IBM

Siden den gang har IBM gått to skritt videre.

For det første lanserte de Mac@IBM-programmet, der alle IBM-ansatte nå for første gang fritt kan velge Mac-maskiner på jobb. Dette kommer i tillegg til BYOD-maskiner, og IBM selv regner med at det vil føre til at selskapet blir verdens største Mac-shop.

IBM MobileFirst

For det andre lanserer IBM nå en kommersiell tjeneste der enterprise-markedet tilbys utrulling av Mac-maskinvare direkte til ansatte i større bedrifter.

Konfigurasjon automatiseres og tilrettelegges via IBMs sky-backend, og forenkler hverdagen for IT-avdelingen ved at maskinvare kan sendes direkte til sluttbruker uten håndspålegging i form av imaging eller annet oppsett.

Du kan lese mer om IBM MobileFirst her.

Tjenesten er forøvrig en videreutvikling av lærdommen man trakk fra integrasjonen av Mac-er for egne ansatt, og det er ganske utrolig å tenke på at den tidligere stor-produsenten av Windows-PC-er nå har tatt Apple Mac-maskiner inn i folden.

IBM solgte PC-divisjonen til Lenovo i 2004.

Via IBM