IOS: Night School er dert uavhengige selskapet bak Oxenfree (Foto: Night School)
IOS: Night School er dert uavhengige selskapet bak Oxenfree (Foto: Night School)

Indie-spillhit klar på iOS

Fjorårets store indiesuksess Oxenfree finnes nå for iPhone og iPad. Ikke rart Apple nå lager egen App Store-avdeling for nettopp uavhengige utviklere.

Publisert Sist oppdatert

Selv om man nå kan markedsføre innhold mot App Store, er både kuratering og det å finne godt innhold noe som må jobbes med. Heldigvis promoterer Apple en rekke titler med potensial.

Independent

Det er en pågående kampanje rettet mot innhold fra uavhengige utviklere, såkalte indie-titler, på Apples online-butikk. Det er en fin måte å bli eksponert mot apper fra små studioer, og Apple har nå bestemt at dette skal bli en permanent installasjon - du finner denne delen av App Store her.

Night School Studio

Fjorårets kritikerroste spill Oxenfree (ikke spør hva tittelen betyr, selv ikke utviklerne vil gi deg svaret) ble opprinnelig lansert for Mac, Windows-pc og spillkonsoller. Nå er det klart for iPhone og iPad, men sistnevnte eller eventuelt speiling mot en storskjerm er å foretrekke for å få full glede av den flotte grafikken. 

Spillet plasseres i genren adventure, og det er i stor grad plotdrevet. Spillet er ikke-lineært i den forstand at selv om selve hovedhandlingen følges, vil valg av dialog påvirke utkommet. Flere sluttscenarier er mulige.

Du spiller tenåringspiken Alex som med stebror og tre andre venner tilbringer en helg på en ubebodd øy som huser en tidligere militærbase. Og mystiske hendelser... 

Et ypperlig lydspor og flott grafikk skaper en nifs stemning det er lett å fortape seg i. Bruk av hodetelefoner anbefales for virkelig å forsvinne inn i denne verdenen av tenårings-utilpasshet og generelt angst.  En liten dose J.J. Abrams møter en dæsj Stephen King. 

Du kan lese mer om Oxenfree hos Night School Studio her. Liker du lydsporet, finner du faktisk soundtracket på iTunes her. Sjekk ut traileren nedenfor.

Du finner Oxenfree på AppStore her. Spillet kan spilles på alt fra iPhone 5S og iPad Air eller nyere. iPad anbefales med tanke på skjermstørrelsen. Introduksjonsprisen er 44 kroner.

Oxenfree kan også spilles på Mac via Steam - prisen er 140 kroner og du finner det her.