WINDOWS 10: Må'ru, så må'ru.
WINDOWS 10: Må'ru, så må'ru.

Kjør Windows 10 på Mac

Parallels Desktop for Mac er ute med ny versjon. 

Publisert Sist oppdatert

Parallels Desktop for Mac versjon 11 er lansert. Nytt er blant annet full støtte for Windows 10 og OS X El Capitan.

Med Office 2016 for Mac endelig på plass i en utgave som ikke står tilbake for Windows-versjonen er det nå færre grunner enn noensinne til å kjøre Windows-programmer for Mac. Fjernpålogging via Remote Desktop til kontor-maskiner er også en mulighet for mange. 

Men dersom du er nysgjerrig på Windows 10 eller trenger å kjøre spesial-programvare laget for PC, da er virtualisering svaret for deg. Parallels er en måte å kjøre Windows som operativsystem i et eget vindu på Mac-en, noe som er et fint alternativ til å starte Mac-en på nytt i en Windows-partisjon på harddisken (dual boot via Apples Boot Camp-løsning).

Raskere og bedre

Parallels Desktop for Mac 11 kommer i ulike versjoner, men har altså full støtte for Windows 10. Til og med Cortana, Microsofts svar på Siri, kan kalles opp, selv om Parallels ligger i bakgrunnen.

Raskere skal versjonen også være både for oppstart av OS-et samt for programmer.

En rekke teknologier fungerer også på tvers av systemene, slik at du kan skrive ut fra en Windows-app til en Mac-skriver, og du kan bruke QuickLook til å hurtigvise Windows-filer.

Oppgradering eller nykjøp

Helt billig er moroa ikke - dagens versjon 10 av Parallels koster 649 kroner for en énbruker-lisens. Men den virkelige kostnaden kommer for Windows-lisensen. Inntil videre er Windows 10 gratis som oppgradering fra Windows 7 eller senere, så kanskje lurt å laste ned nå? Du får dessuten en to-ukers prøveperiode på Desktop for Mac 11 for å se om du blir overbevist av å konversere med datamaskinen.  

Parallels Desktop for Mac 11 lar deg virtualisere også andre OS, inkludert Windows 7, OS X, Google Chrome og Linux.

Du kan lese mer om Parallels Desktop for Mac 11 her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Oppdatering 20.08.: Innhold redigert for å klargjøre at Windows 10 er gratis som oppdatering fra Windows 7 eller senere det første året.