SKY: Bedre overblikk fra oven (Foto: Microsoft)
SKY: Bedre overblikk fra oven (Foto: Microsoft)

Nyttig Mac-tilbehør ut av Microsoft-garasjen

My Workspace er navnet på et lite tillegg som bor i systemmenyen øverst på skjermen og som gir deg en rask oversikt over din Office 365-dag. Gratis.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft har lansert sitt første Microsoft Garage-prosjekt bygd for Mac – et hjelpeverktøy som gir deg en overblikk over dagen din, rask tilgang til nylig brukte filer, samt hurtigstart for Office-appene.

Lille hjelper

My Workspace begynte som en utfordring til praktikanter i Microsofts Garage-laboratorium: Hvordan skape merverdi i en Office 365-brukers hverdag?

Og svaret ble en liten hjelper som alltid sitter klar øverst i systemmenyen, og som dropper ned en oversikt over kommende avtaler fra kalenderen, en oversikt over samt tilgang til nylig brukte filer (der man også kan favorisere filer), og dessuten en aldri så liten hurtigstarter for Office-appene. 

I tillegg er det integrasjon av Skype-samtaler.

Merverdi

Hvor nyttig er et slikt tillegg? Først skal det sies at installasjonen er liten og lett, og dermed ikke vil legge nevneverdig beslag på systemressurser.

Dernest er ideen om rask tilgang til de siste Office-filene god, spesielt for den som tenker mer i form av dokumenter snarere enn hvilket program man brukte for å lage et dokument. For en liste over sist åpnede filer finnes jo også der. Noe av poenget er forøvrig at dette gjelder delte filer. 

Noe av det samme kan man si om hurtigstart-ikonene. Det virker som om disse er der mest for å minne deg på hva du faktisk kan få som en del av Office 365-abonnementet ditt, for å ha disse ikonene i macOS'  egen dock vil for de fleste være langt mer anvendelig. 

Men den raske oversikten over dagens gjøremål samt forefallende kalenderoppføringer (du kan under innstillingene velge hvor mange aktive elementer det skal være) har opplagt nytte. 

Gratis for Office365-brukere. Du kan lese mer om My Workspace hos Microsoft her, der du også kan laste ned installasjonspakken. Sjekk også ut en promo-video nedenfor.