VSC: Ny versjon med portabel-modus. (Ill.: Microsoft)
VSC: Ny versjon med portabel-modus. (Ill.: Microsoft)

Visual Studio Code blir portabel

Nå kan du benytte Microsofts utviklermiljø Visual Studio Code på de samme prosjektene på både Mac, Linux og Windows på en enkel måte.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft Visual Studio Code er oppdatert for alle plattformer. 

Nytt med versjon 1.25 er en portabel-modus som på en enkel måte lar utviklere bytte mellom de ulike plattformene i samme prosjekt.

Visual Studio er Microsofts meget utbredte utviklermiljø, spesielt på Windows-plattformen og da mot språk som er rettet mot å utvikle for denne plattformen.

Men med Microsofts større satsning på kryssplattform-utvikling med for eksempel Xamarin, og generelt også et ønske om å være tilstede på de plattformene kundene er, så nyter også Mac-verdenen godt av både Visual Studio Community og den enklere Visual Studio Code finnes også for macOS.

Den høye C

Det betyr at man for eksempel også kan utvikle for eksempel C#-applikasjoner beregnet for Windows, men gjøre det på en Mac.

Men bindinger mot API og utviklergrensesnitt og biblioteker i de programmene man retter koden mot, tilsier at man kanskje må være på Windows for å kunne teste koden fullt ut, samtidig som man kanskje ønsker å kunne skrive kode også på macOS.

For å adressere dette har Microsoft implementert portabel-modus i versjon 1.25 av Visual Studio Code, som gjør at man enkelt kan laste inn koden fra alle plattformer uten at selve prosjekt-oppsettet i Visual Studio Code må tilrettelegges særskilt.

Dette kan løses ved å eksportere filer med ZIP eller også med delte mapper. Avhengig av oppsett må macOS-installasjonen konfigureres – dette fremkommer nærmere av blogg-oppføringen til Microsoft her

Sjekk ut en intro-video nedenfor. Via Microsoft