MACWORLD:

Foto: Apple

Apple med podcast-transkripsjon

Ny tekst-til-tale-funksjon i Podcast-appen forbedrer navigasjon og læringsmuligheter for flere språk.

Publisert

Apple publiserer nå tekst for tale for podcaster.

Dette betyr full tekst-gjengivelse av det talte ord, og dermed bedre tilgjengelighet. 

Teksten kan søkes på, og tilbyr dermed også en enkel måte å navigere i lydfilen på. Kanskje faktisk en bedre måte, all den tid ikke alle podcaster har kapittel-inndeling. Og transkripsjonen er jo faktisk enda mere finmasket enn dette.

Under avspilling vil hvert enkelt ord faktisk også markeres, så det blir enklere å følge med. Og det høres faktisk ut som en fin måte å kunne lære fremmedspråk på, også.

Funksjonen aktiveres i Apples Podcast-app, med et snakkeboble-ikon i nedre venstre hjørne.

Til å begynne med er det åpnet opp for denne funksjonaliteten for språkene engelsk, fransk, spansk og tysk. Du trenger iOS 17.4 på iPhone, eller iPadOS 17.4 for iPad (sic). 

Det er ikke mulig å oversette fra ett språk til et annet, selv om man kanskje kunne ønske det - men kanskje det kommer i fremtiden. 

Transkripsjoner skjer automatisk og blir tilgjengelig for nye episoder kort tid etter publisering. Systemet vil også gjenkjenne tekst i eldre episoder over tid.  Og publisister kan velge å legge til sine egne tekster ved hjelp av en RSS-tag om man foretrekker det. Så det burde (kanskje) kunne fungere også for norsk tale.

Via Apple