PARTNERSKAP: Ronny Pedersen, Innit, Michael Jacobsson, Eon Reality, Morten Wenstad, Crisis Training, Morten Ørbeck, Høgskolen i Hedmark, Erik Hanstad, ordfører Elverum, Einar Busterud, ordfører Hamar, Thomas Breen, Hedmark Fylkeskommune, Are Søby Vindfallet, Making View. (Foto: Hamar Kommune)

Virtual reality til Hedmark

Et sterkt lokalt VR-miljø var viktig da det amerikanske selskapet Eon Reality etablerte seg i Europa. Mange nye arbeidsplasser er forventet.

Publisert Sist oppdatert

Eon er den ledende aktøren på verdensmarkedet for Virtual Reality (VR) og Augmentet Reality (AR) og utvikler VR- og AR-løsninger for industri og utdanningsformål, ifølge pressemelding.

Eon Norway etableres våren 2017 med hovedkontor og produksjonssenter for VR og AR på Hamar. Et showroom hvor aktørene demonstrerer og markedsfører VR- og AR-utstyr og løsninger, etableres i Elverum. I tillegg etableres en ettårig videreutdanning innen AR og VR ved Høgskolen i Hedmark.

– Samarbeidet med Eon Norway gir et utdanningstilbud på Hamar og Elverum som er unikt norsk og nordisk sammenheng, sier høgskoledirektør Pål Einar Dietrichs ved Høgskolen i Hedmark.

Lokalt kompetansemiljø

Bak etableringen ligger et samarbeid mellom kommuner, fylkeskommune, høgskole og lokalt næringsliv. Det forventes at etableringen vil generere et betydelig antall arbeidsplasser.

– Dette er en svært stor dag for både Elveum og Hamar, og for hele Innlandet. Vi viser her at vi er forkant av fremtiden, sier ordfører i Elverum, Erik Hanstad. Han forventer at det innen tre år vil være rundt 100 arbeidsplasser tilknyttet Eons virksomhet og at det i et seksårs-perspektiv trolig vil være oppe i 200.

– Etableringen gir i tillegg muligheter for andre aktører innen interaktive medier i Innlandet, og vi tror Eon vil trekke nye bedriftsetableringer til regionen, avslutter han.