TEST: Corsair HS1 - Mye spillyd for pengene

Corsair er kjent for kabinetter, minne og ssd-er. Nå ønsker de å innta spillmarkedet også.

Publisert Sist oppdatert

De fleste med over middels interesse for pc og komponenter har vel hørt om Corsair. Selskapet er kjent for å levere blant annet kabinetter, ssd-er og minne til både entusiaster og vanlige brukere, selv om det nok er entusiastene som er mest villige til å punge ut for en del av varene fra Corsair.

Derfor ble vi litt overrasket da Corsair tidligere i høst tok turen innom oss for å vise sitt splitter nye spillhodesett, samt fortelle at de fremover vil satse på spillinteresserte.

Corsair HS1 er selskapet første, og hittil eneste, hodesett til spillere. Prisen har blitt lagt på et nivå som ikke straffer lommeboka i alt for stor grad.

God komfort

Klokkene er store og romslige, og legger seg godt rundt ørene. De er ekstra dype, slik at ørene ikke tar i bunn av klokkene. Komforten er på nivå med de beste hodesettene vi har testet til nå.

Klokkene er kledd med stoff, fremfor svettefremkallende kunstkinn, som er langt mer behagelig ved lengre bruk. Putene er laget av så kalt memory foam, som former seg etter hodet ditt. Vi satte pris på at putene også former seg relativt pent rundt brillestenger.

Størrelsen til tross, er ikke HS1 spesielt tungt. At man i tillegg slipper å bli klam både på ørene og hodet er en ekstra bonus.

I likhet med stadig flere av spillhodesettene som lanseres om dagen, er HS1 usb-basert. Det er altså ingen minijack-plugger å finne. Her tas lyden hånd om av et lite lydkort i selve hodetelefonen. Ulempene med det er at man ikke får brukt et eventuelt lydkort som allerede sitter i pc-en, eller at man ikke kan bruke hodesettet med for eksempel mp3-spillere eller mobiltelefoner. En del kan også oppleve at man mister ørlite ytelse i spill, men her er det kun snakk om 1-2 bilder i sekundet lavere ytelse i snitt.

Fordelen er at du får en rekke lydforbedringsfunksjoner man gjerne ikke får med litt enklere lydkort, eller lydkontrollere integrert i pc-en. Det er også greit å kun ha en plugg å forholde seg til.

Overbevisende kringlyd

 

Corsair HS1 er utstyrt med Dolby Headphone, en teknologi som gjør det mulig å skape tilnærmet kringlyd i det som i realiteten er et stereohodesett. Det benyttes den nyeste versjonen av Dolby Headphone, som gir tilnærmet 7.1-kanalers kringlyd. I spill kan det være en stor fordel, da man lettere kan plassere hvor lyder kommer fra, for eksempel en fiende som sniker seg innpå deg bakfra.

Selskapet har valgt å utstyre HS1 med elementer på 5 centimeter, mot normalt 4 centimeter i hodesett i denne prisklassen. Det gir litt ekstra trykk, noe som ikke minst merkes godt i skytespill. I Battlefield Bad Company 2 fremstod lyden som klar og ren, samtidig som bassen var kraftig nok til at vi virkelig følte eksplosjonene i skallen. Lydbildet er variert og klart, og passer spilling godt.

Settet er selvsagt også utstyrt med mikrofon, slik at du kan kommunisere med både lagkamerater og motstandere. Mikrofonen er justerbar og bøyelig i det fleste retninger, slik at det skal være uproblematisk å plassere den optimalt foran munnen. Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på lydkvaliteten fra mikrofonen, og de vi har snakket med har mottatt det vi har fått beskrevet som krystallklar lyd.

Mange spillhodesett sliter med å gi særlig godt lydbilde i musikk. Ofte er det bra i spill, greit i filmer, men spakt til musikk. Corsair har klart å lage et hodesett du også greit kan bruke til å lytte til musikk. Det er ikke like godt som en skikkelig hodetelefon, men blant de bedre spillhodesettene vi har testet i så måte. I samme prisklasse er det få andre som takler variert bruk like bra.

Konklusjon

Corsair har bestemt seg for å satse på spillmarkedet. I første omgang kun i form av spillhodesettet HS1, men vi tør gjette på at selskapet etter hvert også vil lansere andre typer spilltilbehør.

Corsair HS1 er et relativt rimelig og svært kapabelt hodesett, som føles dyrere hodesett enn det faktisk er. Komforten er på et nivå som normalt skulle tilsi en pris på over tusenlappen.

Lydkvaliteten er god og skarp i spill, og Dolby Headphone-teknologien fungerer bra. I spill hører du relativt nøyaktig hvor lydene kommer fra, noe som kan gi deg en taktisk fordel i mange spill. Til film og musikk fungerer det kurant, men er ikke helt på nivå med en skikkelig hodetelefon mer dedikert rettet mot det bruksområdet. Det er imidlertid et bedre valg enn de fleste konkurrentene i samme prisklasse. Her får du rett og slett mye hodesett for pengene.