SMARTERE SAMARBEID: IBM og Slack starter utviklersamarbeid der Watson og dere avanserte analyseverktøy skal bedre Slack som kommunikasjonsplattform i virksomhetene. Illustrasjon: Pete Ryan/Slack.
SMARTERE SAMARBEID: IBM og Slack starter utviklersamarbeid der Watson og dere avanserte analyseverktøy skal bedre Slack som kommunikasjonsplattform i virksomhetene. Illustrasjon: Pete Ryan/Slack.

Slack får Watson-støtte

IBM samarbeider med Slack for å bedre analyse og automatisering i samarbeidsløsning på jobb.

Samarbeidsverktøyet Slack allierer seg med IBM og deres Watson-tilnærming til kunstig intelligens, «AI». Dermed blir Slackbot, den digitale assistenten/chatboten Slack har hatt en tid, oppdatert med den analyse- og responskapasiteten den har manglet.

Blir utviklerstøtte for samarbeid

Det er den forholdsvis nye komponenten Watson Conversation som Slack planlegger å ta i bruk. Dette er en automatisk responstjeneste som kan genere automatiske svar i såkalt «naturlig språk», basert på analyse av datalager Watson får tilgang til.

IBM og Slack planlegger også å utvikle felles utviklerverktøy, nye funksjoner for automatisert respons og en helt ny type bot-tjeneste for it-profesjonelle. Den er beregnet for å støtte it-miljøer som bruker Slack til samarbeid og utvikling.

Utviklere som bruker Slack til å utvikle egne applikasjoner og tjenester, får nå tilgang til Watson-komponenter. Slike komponenter kan bedre egenutviklingen med tunge analyseredskaper eller omsetting av tekst til lyd og omvendt.

IBM bekrefter at også deres egen organisasjon bruker Slack innen så forskjellige felter som markedsføring, design og utvikling.

- Slack og IBM deler den samme visjonen for hvordan kunstig intelligens (AI) kan forandre effektiviteten på jobb. Vi anerkjenner også den sentrale rollen utviklere har når de tar i bruk analyseteknologi for å forbedre denne delen av våre hverdagsliv, sier David Kenny, sjef for IBM Watson, til Forbes.

Alle vil ha digitale assistenter

Chatbots, automatiske digitale responstjenester og assistenter, har eksistert i årevis. Stort sett har de vært til mer irritasjon enn nytte. Men med framveksten av store datamengder og evnen til å analysere og nyttiggjøre seg av dataene endrer dette bildet seg.

Facebook er den siste av de store som har gått ut og snakket varmt om slike automatiserte, tale- og tekststyrte assistenter. For giganten av sosiale medier handler det om bedre og rimeligere kundeservice og -oppfølging, og de legger inn slik støtte i Facebook Messenger og Whatsapp.

IBM Watson er slik sett veteranen, men Microsoft kom på banen med sin Cortana for to år siden, og Google har oppgradert sin tidlige Google Now til avanserte Google Assistance. Og Samsung, fortsatt verdens største mobilleverandør, har nylig kjøpt opp Viv for å snekre sin egen variant til sitt mangfold av mobile dingser.

Beinhard samarbeidskonkurranse

Slack har det travelt med å etablere en bedre løsning for samarbeid. I neste uke er de ventet at Microsoft offisielt lanserer Microsoft Teams under en Office-tilstelning i New York. Dette samarbeidsverktøyet, som i prosjektfasen har gått under navnet Skype Teams, tar utgangspunkt i tale- og videomøtestøtten Skype har og som Slack mangler. I tillegg vil integrasjon med resten av Office-familien med deres verktøy og delingsfunksjoner være massiv når Microsoft lager sin Slack-konkurrent.