SAMARBEID: Arne Norheim i IBM er glad for at Michael Jacobs i Atea og Ken Roar Riis i Skye samarbeider om IBM-løsninger til det beste for kundene. (Foto: Atea)
SAMARBEID: Arne Norheim i IBM er glad for at Michael Jacobs i Atea og Ken Roar Riis i Skye samarbeider om IBM-løsninger til det beste for kundene. (Foto: Atea)

Atea og Skye Solutions sammen om IBM

Atea og Skye Solutions har begge jobbet med IBM som partner hver for seg. Nå går de sammen ut mot felles kunder.

Ifølge en pressemelding inngår Atea Norge og Skye Solutions partnerskap for å hjelpe kunder med løsninger fra IBM. Begge er IBM-partnere, og nå vil de jobbe sammen for å bistå kundene med implementering av IBM-teknologi.– Partnerskapet med Skye Solutions gjør at vi nå i fellesskap kan tilby de mest innovative og ledende løsninger fra IBM til markedet, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea i pressemeldingen.

Partnerskapet mellom Atea og Skye Solutions vil i første omgang gjelde det norske markedet, men partene vil også vurdere mulighetene i andre land der selskapene er representert.

Fra konkurrent til partnere

De to selskapene har begge lenge jobbet med IBM som partner hver for seg. Nå går de sammen ut mot felles kunder.

IBM Norge er svært fornøyd med at Skye Solutions og Atea skal samarbeide tett. Arne Norheim, administrerende direktør i IBM Norge, fremhever i pressemeldingen at Skye Solutions er et av de ledende selskapene i Norge som bygger løsninger basert på Watson-teknologi.

– Når ledende aktører med lang erfaring finner sammen er det duket for nye innovative løsninger som kommer kundene til gode, sier Norheim i pressemeldingen.– Sammen med Ateas brede kompetanse på it-infrastruktur vil dette bli en solid kombo i markedet, og vi gleder oss til å støtte oppunder dette samarbeidet om bruk av Watson-teknologi, avslutter han.

Fiskesalgsanalyser

Norges Råfisklag er ifølge pressemeldingen en av de første kundene som opplever fordelene av partnerskapet. Råfisklaget er fiskernes og rederienes egen salgsorganisasjon for sjømat.– I 2016 omsatte vi sjømat til en verdi av 11, 5 milliarder kroner. Den store transaksjonsmengden har gjort at vi har satt ut it-infrastrukturen vår til drift hos Atea for mange år siden, sier Gunnar Grødahl, IT-sjef i Råfisklaget.Atea vil nå fremover flytte infrastruktur og drift fra privat til public cloud slik at Råfisklaget selv i enda større grad kan fokusere på tjenesteutviklingen med eget mannskap.

Watson Analytics

Inn i dette kundeforholdet kommer Skye Solutions med bruk av kognitiv teknologi fra IBM Watsons til å analysere store mengder data fra Råfisklaget for å gi bedre beslutningsgrunnlag.

Råfisklaget ble kjent med IBM Watson Analytics under Atea Community i Tromsø i 2016. Grødahl i Råfisklaget sier det er mye kunnskap skjult i informasjonen de besitter, og legger til at det også er mye informasjon de til nå ikke har kunnet analysere.– Analyseverktøyet ser etter trender og avvik fra normalen. Vi kan se om regler blir håndhevet og om en type fartøy får høyere pris på fisken fordi det leverer fisk av høyere kvalitet. Vi er fortsatt i en tidlig fase når det gjelder bruk av verktøyet, men møtene og testene har allerede gitt resultater, forklarer, Gunnar Grødahl, IT-sjef i Råfisklaget.