GJENNOMBRUDD: Etter en rekke år i markedet kom det definitive gjennombruddet for produktet Autostore, forklarer Karl Johan Lier. (Foto: Hatteland Computing)

Kraftig vekst for Hatteland Computing

Hatteland Computing hadde 60 prosent vekst og 16 prosent i driftsmargin i fjor, og framgangen fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

De solide tallene er et resultat av en utvikling som har skjedd over en rekke år, i følge administrerende direktør Karl Johan Lier.

Han forteller at Hatteland Computing over mange år har utviklet produkter som sakte, men sikkert er blitt arbeidet inn i markedet og nå har etablert en solid posisjon.

Nå har selskapet primært to bein å stå på – det verdenspatenterte lagersystemet Autostore og det skybaserte ERP-systemet Rambase.

Roboter og automatisering

Det er Autostore som står for mesteparten av selskapets omsetning og formidable vekst. Den første store installasjonen skjedde i 2007 med Kompletts gigantiske helautomatiserte lager, der roboter henter pakkene som skal sendes til kundene.

Komplett ble et viktig referansecase for selskapet i den internasjonale markedsføringen. Nå er referanselisten lang og inneholder merkenavn som Puma, Bosch, Siemens, ABB.

Inntil 2014 var veksten og marginen tilfredsstillende, men ikke oppsiktsvekkende. Så løsnet det.

Fjorårets vekst på 60 prosent tilskriver Lier at Autostore fikk definitiv anerkjennelse i markedet. Dette produktet hadde vekst på hele 70 prosent i 2015. Pr. dato har selskapet 130 installasjoner rundt i verden, fordelt på 23 land. Hele 90 prosent av omsetningen på Autostore foregår i utlandet.

Og framgangen fortsetter: ­ – I år vil vi selge ytterligere 50 Autostore-installasjoner, som tilsvarer en økning på 50 prosent.

Det ligger også an til en sterk vekst i den totale omsetningen. Mens tallene for 2014 og 2015 var henholdsvis 238,6 og 380,7 millioner kroner, venter Lier å ende opp på rundt 550 millioner i 2016.