KONTRAKT: Trond Eilertsen i Computas sammen med Catherine Janson, direktør for Politiets IT-enhet, signerte mandag en langsiktig partneravtale. (Foto: Computas)

Konsulent-selskaper signerer storkontrakt med Politiet

De tre selskapene Sopra Steria, Computas og Knowit forteller om storkontrakt. 

Publisert Sist oppdatert

Denne uken signerte politiet kontrakt med Sopra Steria, Computas og Knowit, som gjør selskapene til noen av politiets viktigste digitaliseringspartnere de neste fire til seks årene.

Avtalen representerer et gjensidig forpliktende partnerskap som skal bidra til at politiet gjennom produktutvikling når sine mål om å løse samfunnsoppdraget med gode, digitale tjenester og produkter. 

Langsiktig eierskap

Computas har med seg Bekk og Webstep som samarbeidspartnere på sin del av avtalen. Politiet vil ha det langsiktige eierskapet til produktutviklingen, men vil likevel være avhengig av kapasitet fra leverandører i perioder med behov for ressurser utover det normale, og for å få tilgang til kompetanse og kapasitet med erfaring fra produktutvikling. 

Det er på disse områdene leverandørene på den nye rammeavtalen er forventet å bidra.

Administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen, signerte avtalen.

– Vi ser frem til å støtte politiet med ekspertise og kapasitet i årene som kommer. De har et stadig viktigere samfunnsoppdrag og store ambisjoner for fremtidsrettet modernisering, og det er naturligvis veldig meningsfullt for oss å kunne bidra i dette arbeidet, sier han i en pressemelding.

KONTRAKT II: Janson, IT-direktør i Politiets IT-enhet (PIT) her sammen med Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria. (Foto: Sopra Steria)

Flere områder

– Politiet er en av de viktigste samfunnsinstitusjonene vi har, der de i samarbeid med andre skal sikre demokratiet, forebygge kriminalitet og styrke befolkningens trygghet. Om de skal lykkes med dette oppdraget må de også være rustet for den digitale fremtiden, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria.

Kontrakten innebærer en partneravtale som omfatter kompetanseområdene utvikling, design, data, produktledelse og smidig coaching. Politiet har signert med Sopra Steria, Knowit og Computas på denne.

Eilertsen ser frem til samarbeidet med både hovedleverandører og samarbeidspartnerne Bekk og Webstep. Han mener tverrfaglig samarbeid er helt avgjørende i en omfattende og langsiktig partneravtale som dette.

Spisskompetanse

– Vi er utrolig stolte av å fronte et lag med spisskompetanse og erfaring på alle de etterspurte områdene. Vi ser frem til å samarbeide med både de øvrige leverandørene og politiet selv, sier Eilertsen.

FORNØYDE: Fra venstre Fredrik Ekerhovd i Knowit Experience, Kjerstin Wester i Politiet, Catherine Janson i Politiets It-enhet og Snorre Finanger i Knowit.

Det er også inngått en avtale som omfatter kompetanseområdene arkitektur, test, team- og prosjektledelse, sikkerhet, personvern, teknikere. På denne delkontrakten har politiet inngått avtale med 2 leverandører.

Også Knowit får stor verdi ut av dette oppdraget; de har de siste årene jobbet med store offentlige aktører som blant annet Statens Vegvesen, Skatteetaten og NAV.

–  Vi ser hva arbeidet med slike kunder betyr for våre viktigste ressurser: våre ansatte. I denne typen oppdrag er opplevelsen hos våre medarbeidere at vi bidrar til å utvikle et bedre samfunn. Det er også helt i tråd med Knowits visjon om å skape et mer bærekraftig og menneskelig samfunn, sier Per Wallentin, konsernsjef i Knowit.

Begge delene av avtalen er på fire år med opsjon på å forlenge avtalen ytterligere to år, og den har en anslått verdi på opp mot 4 milliarder kroner.

(Denne artikkelen har blitt oppdatert med et sitat og bilde fra Knowit Experience.)