SLÅR SEG SAMMEN: To skal bli en. Fra venstre: Stian Skrefsrud (styreleder i Itverket og partner i Bertel O. Steen Kapital), Tom Henrik Rogstad (administrerende direktør i Itverket), Johan Malmliden (konsernsjef i Omegapoint), og Catrine Gustavsen (salgsdirektør Itverket). (Foto: Itverket)

Svensk sikkerhet og norsk it slår seg sammen

Det svenske cybersikkerhetsselskapet Omegapoint og det norske it-konsulentselskapet Itverket slår seg sammen.

– Itverket er et ledende konsulentselskap innen avansert systemutvikling i Norge som vi har stor respekt for. Sammen blir vi sterkere i hele Norden. Jeg er veldig glad og stolt over å kunne ønske Itverkets ansatte og ledelse velkommen til Omegapoint-familien, sier konsernsjef i Omegapoint, Johan Malmliden i en pressemelding.

Omegapoint ble grunnlagt i 2001 og er et konsulentselskap med fokus på cybersikkerhet og sikker digitalisering. Selskapet er majoritetseid av FSN Capital VI og har en omsetning på SEK 800 millioner.

-Vi i Itverket er svært fornøyde med å bli en del av Omegapoint-konsernet. Våre selskaper utfyller hverandre godt og vi ser frem til å bli Nord-Europas ledende aktør innen cybersikkerhet og sikker digitalisering, sier administrerende direktør i Itverket, Tom Henrik Rogstad.

Itverket ble grunnlagt i 2000 og har hovedkontor i Oslo og kontor i Drammen. De har i dag 120 ansatte og en omsetning i 2022 på vel 260 millioner kroner.

– Fusjonen med Itverket betyr at Omegapoint har doblet seg i størrelse siden vår første investering i konsernet for litt over et år siden. Jeg er spesielt fornøyd med dette, da flere av kundene er samfunnskritiske institusjoner og selskaper. Nå kan vi betjene dem på en enda bedre måte både Norge og Sverige. Vi ser frem til den videre reisen og ønsker BOS Kapital og Tom Henrik velkommen som nye aksjonærer i Omegapoint, sier Patrice Jabet, partner i FSN Capital Partners.

BOS Kapital kom inn i Itverket i desember 2020, og selskapet har opplevd en meget bra utvikling det siste halvannet året. Antall ansatte er økt fra 90 til 120, og omsetningen siste 12 måneder har økt med omlag 60 prosent sammenlignet med desember 2020.