OMFATTENDE AVTALE: Christian Schøyen i Tieto og Eimund Nygaard i Lyse signerer for 5 års samarbeide. (Foto: Tieto)

Lyse velger Tieto Norge

Inngår avtale verdt 300 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Energi- og teknologikonsernet Lyse har valgt IT-giganten Tieto som en av sine leverandører til å levere skybaserte løsninger, infrastrukturdrift og datasentertjenester til konsernet, ifølge en pressemelding.

Omfanget av avtalen er minimum 300 millioner kroner over fem år, hvorav de siste to årene som opsjon.

Den innebærer at Tieto overtar driften av en rekke systemer og overtar personalansvaret for 25 it-medarbeidere i Lyse Link, og ytterligere styrker sitt Stavanger-kontor. Avtalen innebærer også et betydelig FoU- og innovasjonssamarbeid innenfor en rekke relevante områder.

Hybride løsninger

Tieto skal levere en skybasert plattform som består av hybride løsninger fra ulike dedikerte private skytjenester fra deres norske datasenter kombinert med globale skyløsninger (public cloud).

For Lyse er de fremste ambisjonene med avtalen å redusere it-kostnader, optimalisere forretningsprosesser, samt styrke Lysekonsernets evne til å bruke nye tjenester. Automatisering, fart og innovasjon ser de som nøkkelen til å bli ledende i den digitale verden. 

– Samarbeidet med Tieto muliggjør raskere innovasjon og fleksibilitet, og legger til rette for kostnadsstyring der vi betaler for faktisk forbruk av tjenester, sier Eimund Nygaard, konsernsjef i Lyse.

 Han understreker også at Lyse er godt fornøyd med at Tieto benytter Green Mountain på Rennesøy som sin datasenterbase i Norge.

 – Vi er veldig stolte over å bli valgt til å levere på en av de mest interessante it-utfordringene i Norden. Lyse er anerkjent som et ledende nasjonalt selskap med sterke posisjoner både innen bærekraftige energiløsninger og telekommunikasjon. Med dette spennende utgangspunktet ønsker vi å bidra til videre vekst og ønsker selskapet hjertelig velkommen til vårt økosystem, sier Christian Schøyen, leder for Tieto Norge.