DIGITALISERES: Yara har 28 produksjonsanlegg med totalt 122 produksjonsenheter og to gruver. (Foto: Frode Heiland)
DIGITALISERES: Yara har 28 produksjonsanlegg med totalt 122 produksjonsenheter og to gruver. (Foto: Frode Heiland)

AWS skal hjelpe Yara med digitalisering

Yara digitaliserer anleggene sine. Målet er en mer bærekraftig, effektiv og pålitelig gjødselproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Med den nye produksjonsplattformen (DPP) blir totalt 28 produksjonsanlegg med 122 produksjonsenheter og to gruver digitalisert. Via analyse- og maskinlæringsverktøy fra AWS, vil Yara kunne forutse kvalitet og sammensetning på produktene, og enkelt oppdage når det trengs vedlikehold.

Marcus Furuholmen, VP for Digital Production i Yara, mener at digitaliseringen av produksjonssystemet bidrar til å realisere selskapets visjon.

– Den nye produksjonsplattformen vil øke effektiviteten i produksjonen og kvaliteten på gjødselproduktene våre. Noe som fører til at flere munner mettes på en mer bærekraftig måte i hele verden, sier han i en pressemelding.

Optimalisert drift

Med applikasjoner på toppen av den nye produksjonsplattformen optimaliserer Yara driften på en sikker og bærekraftig måte samtidig som både energiforbruk og driftsstans reduseres. All data fra produksjons- og forretningssystemer samles i et globalt datareservoar som er bygget på Amazon Simple Storage Service (Amazon S3).

Manuel Bohnet, Head of Enterprise i AWS for Norden, mener Yara er et godt eksempel på hvordan den norske produksjonsindustrien kan benytte seg av skyen for å digitalisere virksomheten.

– Yara Digital Production Platform øker produktiviteten og bedrer sikkerheten samtidig som den støtter opp om selskapets langsiktige bærekraftsmål. Vi er stolte over at Yara har valgt å slutte seg til en rekke andre industribedrifter som Cargotech, Kone, Scania og Tomra for sitt digitaliseringsprosjekt, sier han.