BIOMETRISK TEKNOLOGI: Idex melder om gjennomslag hos internasjonale kunder for teknologien sin.(Foto: Idex)
BIOMETRISK TEKNOLOGI: Idex melder om gjennomslag hos internasjonale kunder for teknologien sin.(Foto: Idex)

Idex-teknologi til taiwansk mobilprodusent

Mobil-flaggskip markerer starten på en serie lanseringer med Idex’ fingeravtrykkssensor.

Publisert Sist oppdatert

En mobilprodusent i Taiwan har nylig lansert sitt nye flaggskip innen smarttelefoner som inneholder Idex fingeravtrykksensor Cardinal Q. Denne telefonen er foreløpig ikke lansert i Norge, ifølge pressemelding.

Lanseringen og avtalen med den taiwanske produsenten er resultat av en «design win» som det børsnoterte norske selskapet Idex oppnådde tidligere i år. 

En design win betyr at kunden har valgt å designe Idex fingeravtrykksensor inn i smarttelefoner som er under utvikling og som ventes lansert til markedet på et senere tidspunkt. Ifølge avtalen kan Idex foreløpig ikke oppgi navnet på produsenten det gjelder.

­Flere lanseringer i vente

– Vi er svært fornøyde med at nok en ledende mobilprodusent nå har lansert en smarttelefon med vår fingeravtrykksensor. Lanseringen av denne nye flaggskip-modellen er den første av flere forventede lanseringer som inneholder vår sensor, sier Yang Chiah Yee, salgsdirektør i Idex.

Fingeravtrykksensorene i produktfamilien Cardinal tilbyr mobilprodusentene en kombinasjon av lav bruk av silisium, som skal gjøre dem kostnadseffektivt og gi høy biometrisk ytelse