NEKTET: Kinas største banker nektet mandag å hjelpe kunder med å handle bitcoin og andre kryptovalutaer.(Foto: Istock)

Kinesiske tiltak sender bitcoinprisen nedover

Prisen på bitcoin rammes av Kinas tiltak mot kryptovalutaen. Nylig ble utvinningen forbudt i en viktig provins, og banker nekter å hjelpe folk med å handle.

Publisert Sist oppdatert

Selv om handel med kryptovaluta har vært forbudt i Kina siden 2019, foregår 80 prosent av all verdens utvinning av bitcoin i Kina.

Landets tiltak har medført at verdien er halvert siden april. Særlig tydelig var det i mai da verdien raste etter at kinesiske myndigheter advarte investorer mot spekulasjon i kryptovaluta.

I forrige uke valgte myndighetene i Sichuan-provinsen å stenge 26 fabrikker som fremstiller valutaen. Ifølge kinesiske medier ble strømforsyningene kuttet ved midnatt søndag.

Utvinning av bitcoin er blitt en stor industri sørvest i Kina, noe som krever store mengder strøm. Flere provinser har allerede forbudt utvinning av valutaen.

Kinas største banker nektet mandag å hjelpe kunder med å handle bitcoin og andre kryptovalutaer. De vil derimot øke overvåkingen av kunder og stenge kontoer som brukes til kryptovalutahandel.

Den kinesiske sentralbanken utvikler en elektronisk versjon av landets valuta yuan som kan spores og kontrolleres av myndighetene.