VILKÅR: Konkurransetilsyn i Storbritannia skal ettergå Microsofts avtale i sømmene. (Foto: Unsplash)

Skal etterforske avtalen mellom Microsoft og Activision

Storbritannia er ikke overbevist om at avtalen er sunn for konkurransevilkår.

Publisert Sist oppdatert

Competition and Markets Authority i Storbritannia, CMA, er bekymret for at Microsofts kommende kjøp av Activision Blizzard kan påvirke konkurransevilkår i spill-industrien. Etter at de annonserte en undersøkelse av avtalen i juli, har de nå 1.september offentliggjort sine beslutninger.

Sorcha O'Carroll, seniordirektør for fusjoner, uttaler at CMA er bekymret:

– Etter vår fase 1-undersøkelse er vi bekymret for at Microsoft kan bruke sin kontroll over populære spill som Call of Duty og World of Warcraft etter fusjonen for å skade rivaler, inkludert nyere og fremtidige rivaler innen multi-game abonnementstjenester og skyspill.

Microsoft er en av tre større selskaper som har ledet og dominert markedet for gaming-konsoller de siste 20 årene. De to andre aktørene er Sony og Nintendo. Activision Blizzard har noen av de mest kjente og gjenkjennbare spill-franchiser i industrien, slik som nevnte World of Warcraft og Call of Duty.

CMA skriver de også har mottatt bevis om den potensielle effekten av å kombinere Activision Blizzard med Microsofts økosystem. Microsoft har allerede en ledende spillkonsoll (Xbox), en ledende skyplattform (Azure) og et ledende PC-operativsystem (Windows OS), som alle kan være viktige for videre suksess innen spill i skyen.

"CMA er bekymret for at Microsoft kan utnytte Activision Blizzards spill sammen med Microsofts styrke på tvers av konsoll-, sky- og PC-operativsystemer for å skade konkurransen i det begynnende markedet for skyspilltjenester", heter det.

– Hvis våre nåværende bekymringer ikke blir adressert, planlegger vi å utforske denne avtalen i en dyptgående fase 2-undersøkelse for å komme til en avgjørelse som fungerer i britiske spilleres og bedrifters interesse, sier O'Carroll videre.