UTFORDRER: Tidligere Datametrix-leder Svein Lerkerød skal utfordre de etablerte aktørene i et marked han kjenner godt.
UTFORDRER: Tidligere Datametrix-leder Svein Lerkerød skal utfordre de etablerte aktørene i et marked han kjenner godt.

Friday Networks kjøper IKT Axxess og Mobil Axxess

Tidligere Datametrix-ledere vil utfordre de etablerte aktørene.

Publisert Sist oppdatert

Friday Networks ble startet i år og har som mål å bli en plagsom konkurrent til de etablerte aktørene i markedet, forteller de i en pressemelding.

Bak Friday Networks står de fire tidligere Datametrix-lederne Svein Lerkerød, Jostein Kirkerød, Brede Bjørnstad og Anders Bakke. Med seg som investorer har de Mester Grønn AS. IKT Aksess og søsterselskapet Mobil Axxess, som nettopp er kjøpt opp, har vært eid av brødrene Tor og Jon Horgen Ellingsen.

Med oppkjøpet blir IKT Axxess, Mobil Axxess og Friday Networks slått sammen til et selskap med navnet Friday Networks. Det fusjonerte Friday Networks vil ha en omsetning på nærmere 40 millioner kroner og 20 ansatte. Selskapets hovedkontor vil være Drammen, men vil også ha tilstedeværelse i Oslo og Sandefjord.

Det nye selskapet vil satse på rådgivning, design og implementering av løsninger innenfor nettverk, skytjenester, mobilitet, sikkerhet og samhandling.

 

Cisco-teknologi

-- Som et oppstartsselskap har vi fått på plass attraktive, innovative og moderne løsninger, som for eksempel Cisco Meraki, som vi vet markedet etterspør. På samme tid har vi opplevd at det er krevende å vinne nye kunder som en liten aktør uten kundehistorikk. IKT Axxess har en etablert kundeportefølje som trenger våre løsninger, og således skaper vi nå en solid plattform til å vinne nye kunder på, sier Lerkerød som er daglig leder i det nye selskapet.

- Med utgangspunkt i IKT Axxess’ sterke kunderelasjoner og våre moderne løsninger skal vi bygge opp et slagkraftig konsept og etter hvert utfordre de etablerte aktørene i dette markedet, fortsetter Svein Lerkerød.

Axxess-selskapene har hatt de fleste kunder i østlandsområdet, og stått særlig sterkt i Buskerud, Vestfold og Telemark. Sammen med Oslo og Østfold vil det være hovednedslagsfeltet for Friday Networks i tiden fremover.