HJERTET: Det nye datarommet skal være selve hjertet i Powers virksomhet, og være uunnværlig for samtlige butikksystemer, nettbutikker og all intern it i hele konsernet. (Illustrasjonsfoto: Coromatic/ AdobeStock)

Nytt datarom hos elektronikkgiganten Power

Selve hjertet i Power skal være ett nytt og innovativt datarom, som styrer over 200 butikker. Tjenesten er levert av  samarbeidspartneren Coromatic.

Publisert Sist oppdatert

Det er Coromatic som er avsender av pressemeldingen hvor det går frem at installasjonen av Powers nye datarom ved hovedkontoret i Lørenskog var en viktig og omfattende prosess. Konsernet så derfor et behov for å engasjere en erfaren samarbeidspartner med ekspertise innen både datasenter og prosjektledelse.

Valget falt på Coromatic. Leverandøren av virksomhetskritisk infrastruktur skal ha bred erfaring på feltet, og har ifølge meldingen levert over 100 komplette datasentre, samt tusenvis av UPS- (avbruddsfri strømforsyning) og aggregatløsninger, over hele Norge. 

Et godt valg, ifølge Powers it-direktør Frode Næss Larsen:

– Gjennom denne avtalen får vi en trygg og robust løsning som gir oss god nattesøvn og forutsigbare kostnader, konstaterer han.

Forutsigbar drift

Det nye datarommet er i dag selve hjertet av Powers virksomhet, og er uunnværlig for samtlige butikksystemer, nettbutikker og all intern it – kort sagt alle kritiske prosesser – i hele konsernet, heter det i meldingen.

Datarommet er levert «som en tjeneste», hvilket innebærer at Coromatic kan sikre uavbrutt drift av anlegget hele døgnet, året rundt.

– Denne tjenesten blir stadig mer etterspurt. Gjennom avtalen tar vi helhetsansvar for våre kunders virksomhetskritiske anlegg som datasenter, til et fast avtalt beløp, og sørger for at disse fungerer uten avbrudd. Dette gir trygghet og forutsigbarhet, forklarer salgssjef for datasenter Magnus Askautrud i Coromatic.