DDOS: Flere flyplasser sine nettsider var mandag nede etter ddos-angrep. Blant disse var Los Angeles-flyplass. (Foto: Unsplash)

Antatte russiske hackere slår ut flyplass-nettsider

Foreløpig ingen tegn på at flyplassene selv er rammet.

Fjorten nettsteder som tilhører amerikanske flyplasser var mandag morgen nede. Russisk-talende hackere har tatt ansvar for cyberangrepet, melder CNN.

Ingen umiddelbare tegn til påvirkning på flytrafikken har blitt sett. Det er snakk om tjenestenektangrep, ddos-angrep, som har tatt ned nettsidene.

– Åpenbart overvåker vi dette, og det er ingen bekymring om at driften blir forstyrret, sier Kiersten Todt, som er leder for CISA (US Cybersecurity and Infrastructure Security Agency).

Hackergruppen kjent som Killnet har tatt ansvar for tjenestenektangrepene. De har tidligere også lagt seg etter amerikanske myndigheters nettsider. I september ble Japan utsatt for tjenestenekt, angivelig fra Killnet dette også.

Tidligere i år advarte Checkpoint om falske nyheter knyttet til hackerangrep. De etterforsket ulike grupper og kom frem til at det var forfalsket bevis som skulle knytte grupper til ulike cyberangrep.