SKAL OPPGRADERE: It-direktør Magne Solberg og Coop har valgt indiske Wipro som strategisk partner. (Foto: John T. Pedersen)
SKAL OPPGRADERE: It-direktør Magne Solberg og Coop har valgt indiske Wipro som strategisk partner. (Foto: John T. Pedersen)

Coop går indisk

Dagligvarekjeden Coop har tegnet en femårig avtale med indiske Wipro som skal fornye datasenterinfrastrukturen.

Den indiske tjenesteleverandøren Wipro har inngått en femårig it-kontrakt med Coop Norge. Dagligvarekjeden, med en tredjedel av det norske markedet og sine 1.500 butikker, skal få sine Sap-systemer oppgradert og en ny datasenterinfrastruktur.  

Ifølge en pressemelding fra selskapene skal fornyelsen av datasenterinfrastrukturen optimalisere ytelsen og styrke blant annet logistikken og andre sentrale funksjoner hos Coop Norge.

Tror på nyskaping

 - Vi er svært tilfredse med valget av Wipro som vår strategiske partner. Vi tror at Wipro er i stand til å tilføre oss betydelig verdi. I tillegg har selskapet en kultur som passer Coop Norge godt, sier it-direktør Magne Solberg i Coop Norge Handel AS i pressemeldingen.

Solberg mener at avtalen også gir runnlag for betydelig nyskapning.

- Vi setter stor pris på samarbeidet med Coop Norge og vil gjøre alt vi kan for å sikre et fremgangsrikt partnerskap, sier Srini Pallia, som er ansvarlig for forretningsenheten Retail i Wipro Limited.