OPPKJØPT: Administrerende direktør i Core Services, Britt Aas Fidjestøl, blir sammen med 20 andre ansatte en egen del av Dustin. (Foto: Core Services)
OPPKJØPT: Administrerende direktør i Core Services, Britt Aas Fidjestøl, blir sammen med 20 andre ansatte en egen del av Dustin. (Foto: Core Services)

Dustin kjøper Core Services

Dustin øker satsingen på datarom og kjøper nå Core Services med deres kompetanse på programvaredefinerte datasentre.

Dustin har ifølge en pressemelding tegnet en avtale om å kjøpe norske Core Services. Oppkjøpet utvider Dustins utvalg av produkter og tjenester og styrker Dustins posisjon som helhetsleverandør av it-infrastruktur løsninger.

Core Services er spesialisert på produkter og løsninger for datarom og kompletterer Dustins oppkjøp av Purity IT som leverer tjenester innen backup og lagring.

– Med Core og Purity får vi et sterkt helhetstilbud i Norge innen datarom, der vi kan skape synergier og utvide den totale kundebasen, sier Jens Haviken, VP Services & Solutions Dustin om oppkjøpet.

Fortsetter som Core Services

Core Services ble etablert i 2010 og omsatte for 236 millioner kroner i 2016. Selskapet har 20 ansatte og kjøpes opp fra en eiergruppe som består av elleve av selskapets medarbeidere. Oppkjøpet anslås å ha en marginal påvirkning på Dustins gevinst per aksje inneværende aksjeår.

– Ved å bli en del av Dustin vil vi kunne vokse raskere på våre fokusområder som Software Definert Datasenter og sikkerhet. I tillegg vil vi dra nytte av deres effektive funksjoner for blant annet salg og distribution av volumprodukter, noe som vil komme kundene tilgode. Dustin har en sterk kultur, hvor kunden er i fokus, noe som er sammenfallende med vårt fokus og våre verdier. Disse synergiene har vært avgjørende for oss, sier Britt Aas Fidjestøl, administrerende direktør i Core Services i pressemeldingen.

Core Services skal fortsette under eget navn. Oppkjøpet er avhengig av godkjennelse fra Konkurransetilsynet, og det er ventet en beslutning derfra innen 25 arbeidsdager.