Norton vil sikre sosiale medier

-Windows 8 tryggere med Norton enn med Windows Defender.

Publisert Sist oppdatert

Norton har nå lansert nye versjoner av sikkerhetsproduktene Norton 360, Norton Internet Security og Norton Anti Virus.

- Tryggere enn Windows Defender

De nye versjonene av programmene er fullt kompatible med Windows 8, og de gjør operativsystemet både tryggere og raskere enn ved å bruke den innebygde Windows Defender i Windows 8, hevder Norton i en pressemelding.

Ifølge Norton byr 2013-versjonene av sikkerhetsprogrammene på sterkere beskyttelse mot angrep via sosiale nettverk.

I tillegg skal de ha bedre beskyttelse mot internettsvindel.

Windows 8 skal være 50 prosent raskere og 20 prosent tryggere med Nortons løsninger sammenlignet med Windows Defender, hevder Norton, med henvisning til eksterne tester.

Testene viser dessuten at Norton fant og blokkerte samtlige av de truslene som Windows Defender ikke oppdaget.

Testene det refereres til, er utført av AV-Test GmbH i samarbeid med Symantec.

Videre skal integrasjonen med nettskyen være bedre enn før, med flere ekstratjenester og installasjonsmuligheter, heter det.

Sosial risiko

– Årets nylanserte Norton Cybercrime Report viser av én av fire brukere av sosiale nettverk er blitt utsatt for bedrageriforsøk eller falske lenker på de sosiale plattformene de bruker, sier Per Hellqvist, sikkerhetsekspert for Symantec og Norton i Norden.

– Dette betyr en konstant høyere risiko for at personlig informasjon kommer i gale hender. Med de nyeste versjonene av Nortons programvare svarer vi på disse truslene med bedre beskyttelse av sosiale medier, skriver Norton i pressemeldingen.

«Scam Insight» er navnet på en funksjon som skal beskytte bedre mot nettsvindel ved at brukerne blir varslet om potensielt skadelige nettsteder. Her advares brukerne mot å oppgi sensitiv informasjon som innloggingsopplysninger og bankinformasjon.

«Insight Information» holder orden på omdømmet til forskjellige IP-adresser, som seriøsitet og kvalitet.

Tilpasset ultrabærbare

Norton hevder at de nye programversjonene er bedret tilpasset nettbrett og ultrabærbare pc-er. I takt med at brukerne blir stadig mer mobile, blir det viktigere å tilpasse sikkerhetsproduktene til enheter som starter og avslutter raskt, og som i tillegg tar hensyn til økt batterilevetid, ifølge pressemeldingen.

Slutt på versjonsnummer

Norton har nå gjort slutt på versjonsnummerering. Dette er praktisk mulig fordi alle oppdateringer skjer automatisk i bakgrunnen.

– Dette sikrer at du alltid har tilgang til den nyeste og beste beskyttelsen, og det eliminerer behovet for manuelle oppdateringer, heter det i pressemeldingen.

Produktoppdateringer krever ikke lenger at man må starte maskinen om igjen.

Dessuten er de nyeste Norton-programmene tilpasset berøringsskjerm, med raskere brukergrensesnitt.

Anbefalt utsalgspris er 799 kroner for Norton 360, 699 kroner for Norton Internet Security og kroner NOK for Norton AntiVirus. Prisene inkluderer mva.

Produktene inkluderer ett års beskyttelse for opptil tre enheter.