STABILT: Inge Dahl i Ingram Micro håper oppdateringen av Windows 10 vil sette fart i salget. (Foto: IDG)
STABILT: Inge Dahl i Ingram Micro håper oppdateringen av Windows 10 vil sette fart i salget. (Foto: IDG)

Kinesere kjøper Ingram Micro

Ingram Micro ble kjøpt opp for nesten 50 milliarder kroner. Selskapet er i ferd med å etablere full breddedistribusjon i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Salget av Ingram Micro, som lenge har ligget i kortene, ble nylig offentliggjort på selskapets partnerkonferanse i Las Vegas, i følge Channele2e. Kjøperen er det kinesiske konsortiet HNA, og salget gikk endelig i boks etter at de fikk grønt lys fra de amerikanske konkurransemyndighetene.

Salgssummen på seks milliarder dollar, nærmere 50 milliarder kroner, er den største et amerikansk teknologiselskap er solgt for til Kina noen gang. Oppkjøpet knytter distributøren Ingram Micro til HNA-Logistics, som er en svært stor internasjonal logistikk-aktør.

Ingram Micros administrerende direktør Alain Monie mener kjøpet vil akselerere virksomheten, i og med at selskapet kommer på private hender og slipper å forholde seg til Wall Streets krav om kvartalsmessige rapporteringer.  

Ansetter i Norge

Inge Dahl, Ingram Micros nye norske landssjef, kan ikke uttale seg om det som skjer, utover at det ikke vil skje noen endringer her i Norge, og at det ikke vil påvirke den nordiske operasjonen.

Med den nordiske operasjonen referer Dahl til at Ingram Micro starter opp igjen med full it-distribusjon i Norge, Danmark og Finland. De la ned breddedistribusjonen i disse landene under finanskrisen i 2009. Her i landet beholdt de bare POS-avdelingen.

– Vi skal starte opp 2. januar med god hjelp fra den muskelen som finnes i Sverige, sier Dahl. Der er Ingram markedsleder, med 350-400 mennesker som driver med it- og mobil-distribusjon. Han forteller at det fram til 2. januar vil være hektisk aktivitet og en rekke ansettelser.